Iohannis a RESPINS gratierea Monicai Iacob Ridzi. Reactia sotului

news

Presedintele Klaus Iohannis a respins, joi, cererile de gratiere formulate de fostul ministru Monica Iacob-Ridzi si de medicul Gheorghe Mencinicopschi, fost director al ICA.

„Este o veste proasta pentru noi. Sotia mea este la Gherla si isi ispaseste pedeapsa acolo. E in aceeasi stare, nu sunt modificari in vreun sens. Ea este sub observatie medicala. Acest demers era ultima speranta. Nu stiu daca mai exista o alta cale”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, sotul Monicai Ridzi.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata definitiv, in 16 februarie, de catre instanta suprema, la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu privind manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.

Sotul Monicai Iacob Ridzi, Tiberiu Iacob Ridzi, a declarat, la sfarsitul lunii mai, ca a depus o cerere de gratiere in numele fostului ministru, invocand atat starea de sanatate a acesteia, cat si situatia celor doi copii ai cuplului.

Potrivit DNA, in perioada 17 martie – 22 mai 2009, Monica Iacob-Ridzi , in calitate de ordonator principal de credite, ar fi hotarat ca, sub pretextul realizarii unor manifestari de amploare la nivel national dedicate Zilei Nationale a Tineretului si externalizarii serviciilor de organizare aferente, sa atribuie ilegal unor firme private contracte de prestari servicii avand acest obiect.

Gheorghe Mencinicopschi, fost director al Institutului de Cercetari Alimentare, executa din 8 august 2014 pedeapsa de opt ani de inchisoare primita in dosarul privatizarii frauduloase a ICA.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: