news

Iohannis a semnat, nou sef la DNA pentru un mandat de 3 ani. Si Florenta a devenit procuror general

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a semnat joi decretele prin care Alex-Florin Florenta este numoit in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie iar Marius-Ionut Voineag in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

„Decret pentru numirea domnului Alex-Florin Florenta in functia de procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe o perioada de 3 ani;

Decret pentru numirea domnului Marius-Ionut Voineag in functia de procuror sef al Directiei Nationale Anticoruptie, pe o perioada de 3 ani”.

Marius Ionut Voineag, propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef al DNA, a primit pe 14 martie aviz favorabil din partea membrilor Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Potrivit CSM, Marius Ionut Voineag a primit aviz favorabil cu cinci voturi pentru si unul impotriva.

Marius Voineag a fost propus de ministrul Catalin Predoiu pentru functia de procuror-sef al DNA pe data de 27 februarie, el castigand concursul in fata sefului DNA in functie, Crin Bologa.

Voineag a activat o buna perioada la DIICOT, iar in prezent este procuror sef adjunct al Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmareste-ne si pe:
Bogdan Constantinescu

Share
Published by
Bogdan Constantinescu

Recent Posts

Columbia a expulzat mai multi diplomati argentinieni, dupa ce presedintele Argentinei, Javier Milei, l-a numit pe omologul sau columbian „asasin” si „terorist”

Columbia a ordonat miercuri expulzarea unor "diplomati din ambasadei Argentinei" la Bogota dupa o serie…

13 minute ago

Seful spionajului rus a vizitat in secret Coreea de Nord, pentru a discuta „probleme de securitate” cu regimul Kim Jong Un

Seful Serviciului rus de Informatii Externe (SVR), Serghei Nariskin, a vizitat Phenianul la inceputul acestei…

28 de minute ago

Cinci ciudatenii stridente ale atacului de la Moscova: „Versiunea oficiala a autoritatilor ruse nu are nicio credibilitate”

Nexta, publicatie de limba rusa independenta, a scos in evidenta cinci ciudatenii evidente in legatura…

4 ore ago

Firea, iritata la Antena 3: „Este incredibil ca Nicusor Dan are un procent atat de mare. Voi munci de 10 ori mai mult”

Gabriela Firea si-a facut din nou aparitia la Antena 3, post controlat de protectorul ei…

8 ore ago

PSD si-a gasit candidat la Constanta: „Am facut bani mai cu bisnita, mai cu camata, mai cu stanga, mai cu dreapta”. Este prietenul interlopului Dinicu (Ferma Dacilor)

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, Horia Constantinescu, a fost desemnat de PSD candidat la…

17 ore ago