Iohannis a acceptat demisiile lui Paul Stanescu si Sova. Insa Olguta nu are niciun motiv sa fie fericita

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretele prin care se constata vacantarea functiilor de membri ai Guvernului prin demisia lui Paul Stanescu, la ministerul Dezvoltarii si Lucian Sova, la ministerul Transporturilor.

Presedintele nu i-a numit insa in Guvern pe inlocuitorii propusi de PSD: Lia Olguta Vasilescu, respectiv Mircea Draghici.

Comunicatul transmis de Administratia Prezidentiala:

Decrete semnate de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 3 ianuarie a.c., urmatoarele decrete:
• Decret pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia domnului Paul Stanescu, viceprim-ministru, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice;
• Decret pentru constatarea vacantei unei functii de membru al Guvernului prin demisia domnului Lucian Sova, ministrul transporturilor.

Premierul a anuntat, la sfarsitul anului, ca presedintele a informat-o ca nu va accepta propunerile Lia Olguta Vasilescu (la Ministerul Dezvoltarii) si Mihai Draghici (la Transporturi).

„Fara nicio explicatie, dand dovada ca vrea blocarea activitatii Guvernului”, a spus Dancila.

O decizie a Curtii Constitutionale din 19 decembrie arata ca seful statului era obligat sa emita de indata decretele de constatare a vacantarii celor doua functii de ministru si sa raspunda motivat legat de numirile noilor ministri.

Comentarii: