Iohannis aduce pacea in PNL. Ce le-a spus presedintele liderilor PNL in cadrul intalnirii private de marti

politica

Presedintele Klaus Iohannis s-a intalnit marti cu liberali din aripa fostului PDL si a vechiului PNL. Seful statului le-a cerut liberalilor sa fie uniti, in contextul candidaturii sale la alegerile prezidentiale din 2019, au spus surse politice pentru Mediafax.

Intalnirea intre Iohannis si liberali nu a avut loc la Palatul Cotroceni, ci la o vila de protocol. Surse politice au relatat ca seful statutului ar putea participa si la Consiliul National al PNL organizat sambata dimineata la Palatul Parlamentului. La reuniunea liberala din 4 august este invitat si un oficial strain.

Din aripa fostului PDL au fost prezenti, la intalnirea de marti cu presedintele Romaniei, primarul Clujului, Emil Boc, fostul co-presedinte al PNL, Vasile Blaga, precum si prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, primarul Aradului, Gheorghe Falca si Gheorghe Flutur. Din vechiul PNL au participat Ludovic Orban, fostul presedinte al PNL, Alina Gorghiu, prim-vicepresedintele PNL, Iulian Dumitrescu, liderul PNL Bucuresti, Cristian Busoi, liderul PNL Ilfov, Marian Petrache si fostul deputat Dan Motreanu.

Presedintele Iohannis le-a spus liberalilor sa fie uniti in jurul sustinerii candidaturii sale la alegerile prezidentiale de anul viitor, precizand ca in acest sens este necesar sa fie stabilitate si liniste in partid. Iohannis le-a cerut liberalilor sa isi indrepte eforturile catre viitoarea campanie electorala si sa lase deoparte disputele interne, au explicat sursele politice.

Consiliu National al PNL va avea loc pe 4 august, incepand cu ora 11.00. Membrii PNL au fost convocati, sambata, ora 9.30, intr-o sedinta a Biroului Politic National, inaintea Consiliului National, au spus surse politice pentru MEDIAFAX. Exista posibilitatea ca PNL sa revina asupra deciziei de modificare a statutului.

Liberalii deja au primit mesaje de convocare la sedinta Biroului Politic National, care va avea loc sambata dimineata la Parlament, inaintea Consiliului National al PNL care va incepe la ora 11.00, conform surselor MEDIAFAX. In sedinta BPN exista posibilitatea sa se revina asupra deciziei de modificarea a statutului, propusa de Ludovic Orban si votata in sedinta de luni.

In Biroul Politic National de sambata se va vota o noua ordine de zi pentru Consiliul National al PNL, eliminandu-se punctul de ordine care prevede modificarea statutului partidului. Astfel, decizia de modificare a statutului va fi amanata cu o luna, au precizat sursele politice.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: