„Iohannis are al doilea mandat in buzunar”. Anuntul unui europarlamentar ALDE in legatura cu mitingul din 10 august

politica

Europarlamentarul Renate Weber (ALDE) a apreciat, la TVR 1, ca presedintele Klaus Iohannis „are al doilea mandat in buzunar” daca la mitingul de protest al Diasporei , programat pentru 10 august, in Piata Victoriei, se va inregistra o prezenta de un milion de participanti.

„Daca vin un milion de oameni sa fie pe strazi in ziua de vineri, Iohannis are al doilea mandat in buzunar. Pentru ca, de fapt, ideea este in continuarea ideii ca Diaspora este cea care l-a ajutat sa ajunga presedinte in 2014. Daca nu vine lumea in piata vineri, eu cred ca Iohannis si-a pierdut al doilea mandat. Vom vedea cati vor veni”, a declarat, miercuri seara, europarlamentarul ALDE, Renate Weber, la TVR 1, citata de Mediafax.

Aceasta a adaugat ca formatiunile din opozitie spera ca, prin mitingul Diasporei, sa determine iesirea PSD de la guvernare.

„Ideea e ca daca ar veni peste 100.000, sau macar 100.000 de oameni, se creaza o emotie colectiva. Pe emotie colectiva foarte multe lucruri se pot intampla. Daca opozitia e acolo, ei spun ca poate totusi se sperie PSD-ul si pleaca acasa. Pe emotie se mizeaza”, a spus Weber.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat luni ca a incurajat membrii si simpatizantii PNL sa participe la mitingul Diasporei, din 10 august de la Bucuresti, si ca spera ca evenimentul sa fie unul de amploare, precizand ca el nu a luat inca decizia daca va participa sau nu.

Primaria Capitalei anunta ca protestul din 10 august nu are organizatori, deoarece persoanele chemate la discutii privind organizarea manifestarii au refuzat sa semneze protocolul aferent si „sa-si asume raspunderea”, institutia subliniind ca o simpla notificare este nula din punct de vedere legal.

„Manifestatia anuntata pentru vineri, 10 august, in Piata Victoriei, nu are organizatori. In cadrul sedintei Comisiei de avizare a cererilor de organizare si desfasurarea a adunarilor publice, care a avut loc astazi, la Primaria Municipiului Bucuresti, au fost discutate, printre alte solicitari, doua cereri de organizare a unui miting, in Piata Victoriei, pe data de 10 august”, au precizat reprezentantii Primariei Capitalei, printr-un comunicat de presa.

Sursa citata mai precizeaza ca prima notificare a fost formulata de Alexandru Dan Baban-Neacsu, reprezentat Cristian Mihail Dide si Tudor Carstoiu si instiinteaza municipalitatea cu privire la organizarea, in data de 10 august, incepand cu ora 19.00, in Piata Victoriei, a unei adunari publice.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: