Iohannis, anunt in forta. Nu va accepta noile propuneri de ministri ai PSD: „Este inadmisibil”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a sugerat, joi, foarte direct, ca va respinge noile propuneri de ministri inaintate de PSD dupa sedinta CEX. La Ministerul Justitiei, PSD vrea sa-l instaleze pe Eugen Nicolicea

„Prima mea impresie este a aceasta remaniere se face ca lucurile sa mearga mai prost. Este inadisibil. Vor sa intareasca asaltul asupra justitiei”, a declarat, joi, presedintele Iohannis.

„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor ministri si numire de noi ministri. Insa primind acele scrisori mi-am pus intrebarea ce se doreste cu aceasta remaniere. De regula, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient. Prima mea impresie e ca remanierea se face pentru ca lucrurile sa mearga mai prost. E inadmisibil. E o prima impresie pe care am vrut sa o comunic opiniei publice, mai multe voi comunica saptamana viitoare.

Am vorbit cu doamna premier si i-am comunicat ca va primi un raspuns la inceputul saptamanii viitoare. Lucrurile incep sa capete un contur trist. In conditiile in care am convocat un referendum, PSD pregateste o remaniere care sa intareasca asaltul asupra justitiei si acest lucru nu poate sa fie de bun augur.

Revocarea unui ministru sau demisia este constitutionala decizia premierului. Dar nu pot sa semnez niste acte fara a evalua urmarile intregii remanieri si de aceea voi face clarificari la inceputul saptamanii viitoare”, a precizat presedintele.

Mai mult despre:

Comentarii: