Iohannis anunta ca „cea mai buna studenta romanca din Europa” a devenit consilier prezidential. A absolvit Cambridge in 2017

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul de numire a Alexandrei-Maria Bocse in functia de consilier de stat la Departamentul Clima si Sustenabilitate in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Alexandra-Maria Bocse isi va prelua functia de marti.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, noua consiliera a absolvit un doctorat in Politica si Studii Internationale la Universitatea din Cambridge, in 2017, printre primii din an. A beneficiat de o bursa de excelenta academica de la Trinity College Cambridge in timpul doctoratului.

Portofoliul sau de cercetare si analiza include diverse publicatii de politici publice si academice in jurnale de top in domeniile climei si energiei: Climate Policy, International Environmental Agreements: Politics, Law and Economics and Energy Research and Social Science sau Relatii Internationale: Geopolitics, European Security. De asemenea, a scris o carte despre retelele internationale de politici energetice si de mediu, care va fi publicata de Palgrave Macmillan in toamna acestui an.

Alexandra-Maria Bocse a primit in 2015 titlul de „Studentul roman al anului in Europa, nivel post-universitar”, titlu acordat de Liga Studentilor Romani din Strainatate.

Departamentul Clima si Sustenabilitate este structura Administratiei Prezidentiale care ofera presedintelui Romaniei informatii si analize cu privire la evolutiile nationale si internationale din domeniul schimbarilor climatice si sustenabilitatii. Departamentul faciliteaza dialogul si cooperarea Administratiei Prezidentiale cu institutii publice, organizatii neguvernamentale, entitati private, institutii de invatamant superior si institute de cercetare, active atat la nivel intern, cat si international, pentru a optimiza raspunsul Romaniei la schimbarile climatice si a creste vizibilitatea Romaniei ca actor implicat in gestionarea schimbarilor climatice.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: