Iohannis anunta ca-l tine in functie pe Citu: „Florin Citu nu are motive sa demisioneze sau sa fie demis”

politica

Seful statului Klaus Iohannis a anuntat ca va participa, sambata, la Congresul PNL in care se alege presedintele formatiunii.

Cu privire la criza guvernamentala, el a aratat, marti, intr-o discutie cu jurnalistii care il insotesc la New York la Adunarea Generala a ONU, ca aceasta se va transa dupa congresele PNL si USR PLUS.

Seful statului nu crede intr-o eventuala demitere a Guvernului dupa cele doua congrese si considera ca premierul Florin Citu poate conduce Executivul pana la urmatoarele alegeri.

„Il incurajez pe Florin sa continue si sa nu se teama si pe liberali sa ramana la guvernare. (…) Florin Citu nu are motive sa demisioneze sau sa fie demis”, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Klaus Iohannis a mai afirmat ca intotdeauna au existat curente diverse in PNL care s-au transat dupa alegerile interne, fie prin alinierea in spatele castigatorului, fie prin trecerea la un alt partid, context in care a dat exemplul fostului lider liberal, Calin Popescu-Tariceanu.

Seful statului a afirmat ca mai are discutii cu presedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai intelege reactiile lui Ludovic”, a adaugat Iohannis cu privire la declaratiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Presedintele Klaus Iohannis conduce, de marti pana joi, delegatia Romaniei la segmentul la nivel inalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU, care are loc la New York.

Mai mult despre: ,

Comentarii: