Iohannis anunta ca ordonanta mafiotilor PSD va fi atacata la CCR: „Daca Guvernul nu intelege atunci se vor face pasii prevazuti in Constitutie”

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, miercuri, dupa se a participat la sedinta CSM, ca se declara „multumit” de faptul ca toti membrii acestui for sunt solidari cu presedinta CSM.

„Doamna presedinte a CSM este hotarata sa sesizeze CCR pentru un conflict intre institutii. Toti membrii CSM sunt solidari cu presedinta CSM.

Eu plec multumit de aici fiindca am constatat o solidaritate in interiorul CSM. Am putut sa aflu ca practic intreg sistemul este de partea CSM. Justitia in Romania este independenta, iar magistratii sunt indignati de modul in care Guvernul i-a tratat.

Nu se poate proceda asa intr-un stat de drept. Daca Guvernul nu intelege atunci se vor face pasii prevazuti in Constitutie”, a declarat Iohannis.

Consiliul Superior al Magistraturii va lua o pozitie fata de ordonanta de urgenta privind modificarea Codului penal si Codului de procedura penala dupa o analiza temeinica si nu va actiona sub presiunea evenimentelor, a afirmat miercuri presedintele CSM, Mariana Ghena.

„Trebuie sa chibzuim, nu luam hotarari la impulsuri si la presiune, la presiunea situatiei, evident (…). Vom chibzui si, indata ce vom lua o hotarare, fiti siguri ca o vom comunica”, a declarat Ghena, inainte de inceperea sedintei CSM.

In opinia sa, sedinta CSM pentru analizarea proiectului de ordonanta de urgenta, care a fost transmis de Guvern marti dupa-amiaza, nu putea fi convocata mai repede.

„Am primit, am inregistrat aceste solicitari si de indata am convocat ordinea de zi a plenului de astazi. (…) Mai repede decat astazi la ora 9,00 nu puteam. Este dupa orele de program situatia ivita si, ca atare, mai devreme nu se putea convoca. Pe de alta parte, ca sa putem sa-l convocam si sa stabilim o masura cat de urgenta, ar fi trebuit sa studiem si sa vedem, ceea ce am si facut, am studiat continutul. (…) La graba nu trebuie sa raspunzi cu greseli”, a mai spus presedintele CSM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: