Iohannis anunta ca Romania este pe primele locuri: „Stam extraordinar de bine cu aceasta campanie de vaccinare. In alta parte, lucrurile sunt inca in organizare”

news

Presedintele Iohannis a declarat, joi, dupa ce a vizitat un centru mobil de vaccinare din Constanta ca „stam extraordinar de bine cu aceasta campanie de vaccinare”.

„Stam extraordinar de bine cu aceasta campanie de vaccinare. In alta parte, lucrurile sunt inca in organizare, nu cred ca sunt multe locuri unde cetatenii se pot duce pur si simplu la vaccinare.

Urmeaza noi actiuni, sunt planificate centre cu prezenta non-stop, toate centrele vor fi deschise. Astazi vom depasi 100.000 de persoane vaccinate intr-o zi, vom mentine ritmul, daca este nevoie il vom creste.

Cifrele pe care le primim zilnic sunt tot mai bune, avem mai putine persoane infectate, mai putine persoane la ATI, mai putine decese, sper sa scapam mai repede. Pandemia nu a disparut, virusul este in societate, va invit sa va vaccinati”, a spus Iohannis.

Un numar de 128.400 de doze de vaccin Moderna au sosit, joi, in tara si urmeaza sa fie depozitate la Institutul National de Cercetare Dezvoltare Medico-Militara „Cantacuzino”, informeaza Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, transportul este asigurat de firma producatoare, iar dozele de vaccin sunt aduse in Bucuresti pe cale terestra.

Ulterior, dozele de vaccin vor fi distribuite in urmatoarele centre:

* Bucuresti: 27.600 doze;

* Brasov: 20.400 doze;

* Cluj: 30.000 doze;

* Craiova: 30.000 doze;

* Timisoara: 20.400 doze.

Pana in prezent, 724.800 de doze Moderna au fost receptionate in tara noastra, iar 490.264 au fost deja utilizate pentru imunizarea populatiei.

Mai mult despre:

Comentarii: