Iohannis anunta ca Romania fierbe: „Dragnea trebuie sa dispara din politica. Suntem in faza nefericita in care cel mai mare partid din Romania se constituie in grup de presiune pentru un infractor”

politica

Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut, sambata, de la Sibiu, lui Liviu Dragnea sa se retraga din politica. „Trebuie sa dispara pur si simplu din politica”, a declarat presedintele.

„Scena politica romaneasca a intrat intr-o faza destul de tulbure. Am vazut mai multe sondaje si am vazut ca nemultumirea populatiei e de peste 80%, lumea nu mai are incredere in clasa politica. (…) Sunt de parere ca Dragnea trebuie sa se retraga de tot din politica, sa dispara pur si simplu din politica. Dragnea nu se retrage, nu se retrage pentru ca asa gandeste el. Asa se intampla in orice tara cu democratie incipienta din lume. Ce mi se pare mai grav este ca PSD nu-si da seama ca trebuie sa-l trimita pe Dragnea acasa. Suntem in faza nefericita in care cel mai mare partid din Romania se constituie in grup de presiune, de lobby, pentru un infractor. In politica nu trebuie sa astepti pana la ultima condamnare. Orice persoana poate sa fie considerata nevinovata in sens juridic, dar in politica e nevoie de oameni curati.

Cum vrea un infractor condamnat de doua ori sa poata fi credibil si un bun exemplu pentru Romania? Aici vorbim si despre moralitate. Cum poate sa conduca un om care este condamnat in doua dosare penale? Ce credibilitate mai poate sa aiba Romania? S-a lucrat mult in ultimii 30 de ani sa ajungem in rand cu lumea si am ajuns in rand cu lumea. Cu acest comportament irational, Romania isi pierde respetectul pe care il castigase greu si in Europa si in lume”, a declarat Iohannis.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri ca va ramane la conducerea PSD si a Camerei Deputatilor, precizand ca nu il sperie nici Klaus Iohannis si nici Eduard Hellvig.

„Decizia mea e foarte ferma raman la conducerea PSD pentru a duce toate aceste lucruri la capat si le voi duce, raman si in conducerea majoritatii parlamentare impreuna cu domnul presedinte Calin Popescu-Tariceanu. Nu va trece motiunea de cenzura, in schimb si eu si colegii mei am decis, astazi, sa fim mult mai fermi si mult mai radicali cu tot ceea ce trebuie sa facem. Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellving, nici Pahontu, nici Kovesi, nici Basescu, nici Ponta, nici Oprea, nici altii”, a declarat Dragnea, dupa sedinta Comitetului Executiv National al PSD.

El a spus ca discutia in CEx a avut loc cu mandatele sale de presedinte PSD si al Camerei Deputatilor „pe masa in mod simbolic”.

„Fiecare coleg si-a exprimat liber parerea si sustinerea si mi-au cerut in unanimitate sa nu am o abordare personala a acestei situatii, pentru ca mai important decat mine sunt cateva lucruri. In primul rand, stabilitatea tarii, in al doilea rand stabilitatea guvernarii, indeplinirea fiecarei prevederi din programul de guvernare care a inceput sa produca efecte pozitive si va produce in continuare si stabilitatea partidului. Pentru ca riscul este urias – au spus ei – ca PSD-ul sa se destructureze. De asemenea, au spus ca nu putem sa ezitam in a duce la capat lupta pe care am inceput-o si anume, pe de o parte, de normalizare a Legilor Justitiei si a Codurilor penale, iar, pe de alta parte, de destructurare a acestui sistem ocult”, a sustinut presedintele PSD.

El a adaugat ca obiectivele pe care si le-a asumat raman aceleasi.

„Obiectivele mele raman aceleasi si anume: programul de guvernare sa fie pus in practica si va fi pus, iar statul paralel sa fie zdrobit si va fi zdrobit”, a afirmat Dragnea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: