Iohannis anunta ca se „angajeaza” in numele Romaniei sa „protejeze padurile” si „sa planteze paduri in zone noi”

politica

Romania se angajeaza sa imbunatateasca sistemul de protectie a padurilor si sa planteze paduri in zone noi, afirma presedintele Klaus Iohannis.

„Protejarea padurilor si utilizarea durabila a terenurilor sunt esentiale pentru lupta impotriva schimbarilor climatice. Romania se angajeaza sa imbunatateasca sistemul de protectie a padurilor si sa planteze paduri in zone noi, in special in cele expuse desertificarii”, spune seful statului intr-un mesaj postat, marti, pe Twitter.

Presedintele arata ca Romania sustine Declaratia liderilor de la Glasgow privind padurile si utilizarea terenurilor.

„Trebuie sa lucram cu totii impreuna”, precizeaza Iohannis.

Un numar de 105 lideri mondiali au semnat Declaratia de la Glasgow. In acest document, liderii se angajeaza, intre altele, sa lucreze impreuna pentru a opri pierderea padurilor si degradarea terenurilor pana in 2030. De asemenea, liderii isi vor consolida eforturile pentru conservarea padurilor si a altor ecosisteme.

„Indemnam toti liderii sa isi uneasca fortele intr-o tranzitie de utilizare durabila a terenurilor. Acest lucru este esential pentru indeplinirea obiectivelor Acordului de la Paris, inclusiv reducerea vulnerabilitatii la impactul schimbarilor climatice si mentinerea cresterii temperaturii medii globale cu mult sub 2°C si continuarea eforturilor de limitare a acesteia la 1,5°C”, se mai arata in document.

Presedintele Klaus Iohannis participa luni si marti la Summitul liderilor mondiali in cadrul Conferintei Partilor Conventiei Cadru a Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice (COP26), care are loc la Glasgow.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: