Iohannis anunta deja ca PSD va pierde alegerile cu brio: „E clar din toate sondajele ca PSD va fi tinut in afara deciziei politice si acolo trebuie sa stea”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, dupa vizita facuta la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, ca nu se asteapta la o crestere a ratei de infectare cu SARS-CoV-2 dupa alegerile parlamentare. Aceasta teorie este sustinuta de PSD, care a incercat din rasputeri sa amane alegerile pana in luna martie. Iohannis a precizat ca PSD va pierde alegerile.

„Nu ne asteptam la o crestere a numarului d einfectari dupa alegerile parlamentare, pentru ca noi suntem bine pregatiti, cunoastem felul in care ne-am pregatit pentru locale, a functionat bine atunci si va functiona mult mai bine acum. Acea crestere nu s-a datorat alegerilor locale. Ele s-au desfasurat in perioada in care in toata lumea si in special in Europa numarul de cazuri a crescut de la saptamana la saptamana.

Nimeni nu s-a infectat fiindca s-a dus la vot, oamenii s-au infectat fiindca nu au respectat masurile sanitare. Siguranta sectiilor de votare va mai buna ca la alegerile locale. Deci nu, nu ne asteptam la o crestere a ratei de infectare dupa alegerile parlamentare”, a afirmat Klaus Iohannis, intrebat daca ar putea fi o crestere a ratei de infectare cu noul coronavirus, dupa alegerile parlamentare.

Seful statului a adaugat ca isi doreste sa fie o prezenta mare la vot, insa e dificil de estimat care va fi prezenta la alegerile parlamentare de duminica.

„E oarecum dificil de estimat ce prezenta va fi la vot. Imi doresc sa fie prezenta mare la vot. Sunt alegeri in care ne alegem parlamentul pentru urmatorii patru ani si avem nevoie. E clar din toate sondajele ca PSD va fi tinut in afara deciziei politice si acolo trebuie sa stea, insa depinde si de cum vor merge oamenii la vot. Nu exista niciun fel de discriminare la vot pentru orasele carantinate. Toata lumea are acelasi drept sa mearga la vot, are exact aceleasi posibilitati, sectiile de vot vor fi pregatite peste tot, vor fi asigurate masurile de siguranta si de aceea indemn romanii sa mearga la vot”, a explicat Iohannis, intrebat despre ce prezenta la vot se asteapta sa fie mai ales ca sunt multe localitati in carantina.

Seful statului a mai spus ca este convins ca nu va fi nicio piedica pentru nimeni la vot.

„Sunt convins ca nu va fi nicio piedica pentru absolut nimeni. Fiecare roman care doreste sa voteze poate sa o faca in siguranta”, a conchis presedintele Romaniei.

Mai mult despre:

Comentarii: