Iohannis anunta noi consultari cu partidele la Cotroceni. Ciolacu s-a sucit, ia in calcul sa sustina un guvern minoritar

politica

Presedintele Klaus Iohannis va avea, joi, consultari cu partidele si formatiunile parlamentare in vederea desemnarii unui candidat pentru functia de premier.

Consultarile vor incepe la ora 11,00, potrivit Administratiei Prezidentiale.

Citeste si: PSD s-a sucit, Ciolacu ia in calcul sustinerea unui guvern minoritar PNL: „Cred ca este un moment de responsabilitate, ar trebui sa stam un pic mai aplicati de vorba”

Sociologul Gelu Duminica a declarat miercuri, pentru Agerpres, ca spera intr-o propunere de premier care sa uneasca „singura majoritate posibila” PNL-USR-UDMR si a caracterizat drept „o miscare foarte proasta” o noua nominalizare a premierului demis, Florin Citu.

„Ce ar urma? Putina responsabilitate, teoretic. Sper din tot sufletul sa vad o propunere care sa uneasca majoritatea, pentru ca singura majoritate posibila, dupa parerea mea, e PNL-USR-UDMR. Semnale apar. Faptul ca domnul presedinte Iohannis a iesit aseara sa critice, pentru prima data in ultimele luni, guvernarea si faptul ca se intampla ceea ce se intampla cu pandemia, cred ca ar fi o miscare foarte proasta ca tot domnul Citu sa fie propunerea. Sper ca presedintele Iohannis sa aiba maturitatea necesara sa nominalizeze unul dintre oamenii din PNL care sa poata sa coaguleze si sa coalizeze majoritatea necesara”, a spus sociologul dupa respingerea de catre Parlament a guvernului propus de Dacian Ciolos.

Gelu Duminica a sustinut ca „teoretic, in momentul de fata, USR este intr-o pozitie foarte proasta”, nemaiputand sa negocieze „chestiuni suplimentare” si trebuind sa se multumeasca cu „mult mai putine”, in conditiile in care „i se satisface” si nenominalizarea lui Florin Citu.

Sociologul considera ca PNL trebuie sa-si asume guvernarea si a aratat ca presedintele Iohannis e „cu spatele la zid”, neavand alta solutie in momentul in care are sute de morti COVID-19 pe zi, decat sa nominalizeze o persoana „din PNL cu siguranta sau sustinuta de PNL” care sa reuseasca sa coalizeze o majoritate PNL-USR-UDMR.

Despre alegerile anticipate, Gelu Duminica a spus ca ar fi „cea mai proasta solutie” in acest moment.

„Si asta se va intampla. Orice alt scenariu ar fi inconstienta, pentru ca asta trebuie facut, daca nu vor alegeri anticipate. Daca vor alegeri anticipate, mai pun unul, l-au trantit si gata. Insa eu sper ca lumea sa inteleaga ca alegerile anticipate, in aceasta situatie – cu toate ca eu sunt fanul lor pentru stabilitate – repet, in aceasta situatie e cea mai proasta solutie”, a mai spus Gelu Duminica.

Guvernul propus de Dacian Ciolos a fost respins, miercuri, de plenul reunit al Parlamentului. Au fost inregistrate 88 de voturi „pentru” si 184 de voturi „impotriva”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: