Iohannis anunta pe un ton ferm ca o va trage de urechi pe Dancila: „A plecat in Israel fara sa sufle o vorba. Chiar daca PSD-ului nu-i convine eu sunt presedintele republicii”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, joi, pe un ton ferm ca o va intreba pe premierul Dancila de ce a plecat in Israel „fara sa sufle o vorba”.

Intrebat despre reprosurile ca ar fi folosit un ton peiorativ, cand a facut referire la „evreii: cu care se intalneste Dragnea, Iohannis a spus ca acestea sunt „caraghioase”.

„Acum sa fiu eu acuzat de antisemitism mi se oare deplasat, caraghios. Eu am fist laudat si laureat de mai multe asociatii evreiesti, toata lumea stie ca relatiile bilaterale intre Romania si Israel sunt execelente

Nu stiu pe ce se bazeaza aceste critici, in afirmatia mea nu am foslosit notiuni peiorative. Daca cineva s-a simtit ofensat, imi cer scuze”, a declarat Iohannis la Bacau.

„O persoana din Romania, recte presedintele Camerei Deputatilor, s-a deplasat acolo pentru nu stim ce, se intalneste cu nu stim cine si nici nu stim ce intelegeri vor face.

Fiti asigurati ca o s-o intreb cu ce ocazie a plecat in Israel fara sa sufle o vorba, fara ca macar din politete sa treaca pe la mine, chiar daca PSD-ului nu-i convine eu sunt presedintele republicii”, a declarat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca il ingrijoreaza „secretomania” vizitei premierului Viorica Dancila in Israel si a subliniat ca prim-ministrul nu vorbeste in aceasta deplasare pentru Romania, ci pentru Guvern.

„Aceasta vizita pe care o face premierul si se pare si presedintele Camerei Deputatilor in Israel are cateva ciudatenii – nu au venit la discutii, nu a plecat doamna prim-ministru cu niciun fel de mandat acolo. A vorbit, deci, doar in numele si pentru Guvern si nu pentru Romania. Insa nu acest lucru m-a ingrijorat cel mai mult, ci secretomania in care s-a organizat aceasta plecare. Nu am mai pomenit ca un premier al Romaniei sa plece intr-o vizita externa, sa anunte seara tarziu inainte de plecare acest lucru, fara sa anunte agenda, fara sa se stie de fapt ce cauta acolo. Asa in vizita turistica poate sa plece oricine oricand, dar daca pleaca persoana care conduce Guvernul ar trebui sa se stie mai multe”, a spus Iohannis, dupa ce a vizitat Aerostar SA – Grup Industrial Aeronautic Bacau.

El a vorbit si despre vizita presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, in Israel.

„In ceea ce priveste vizita presedintelui Camerei, mai mare secret. S-a aflat ca a plecat acolo, doar dupa ce a ajuns acolo. Nu stiu care sunt dedesubturile acestei abordari, cine stie ce intelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”, a afirmat seful statului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: