Iohannis anunta revolutie totala in sistemul medical dupa ce va trece criza: „Cand se termina, vom face o evaluare la sange a intregului sistem spitalicesc”

news

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, sambata, la inaugurarea spitalului militar pentru pacientii cu COVID-19 ca „Romania este pregatita sa faca fata cat se poate de bine acestei epidemii”.

„Spitalul este gata, nu este dat in functiune inca, dar va fi in cateva ore. Suntem pregatiti, Romania este pregatita sa faca fata cat se poate de bine acestei epidemii. Cand se termina, vom face o evaluare la sange a intregului sistem spitalicesc si vom lua toate masurile pentru a face fata oricarei situatii, si unei epidemii, si unui dezastru. Ii asigur pe romani ca suntem pregatiti acum”, a declarat Iohannis,

„Este o perioada grea, foarte grea, din pacate. Lucrurile vor fi mai grave, ne asteptam la o crestere a numarului bolnavilor, dar vedem cu totii ca si statul se pregateste din ce in ce mai bine. Impreuna vom trece si prin caeasta criza”, a mai spus presedintele.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, efectueaza sambata, incepand cu ora 12,00, o vizita la Spitalul Militar de Campanie ROL II, sectie externa a Spitalului Militar Central, din incinta Institutului National de Gerontologie si Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni.

Spitalul are 132 de paturi pentru pacientii cu forme usoare si medii. Unitatea a fost ridicata in mai putin de zece zile. 80 de medici vor lucra in noul spital.

Cu ajutorul a doua aeronave ale Fortelor Aeriene Romane au fost aduse in tara echipamente de protectie medicala din Germania si Turcia.

Mai mult despre:

Comentarii: