Iohannis ataca „TROCURILE” politice ale PSD: „Conducerea se schimba pe sest”

news

Presedinte Klaus Iohannis s-a declarat ingrijorat marti de faptul ca la Institutul Cultural Roman (ICR) conducerea este schimbata „pe sest”, aratand ca aceasta institutie trebuie scoasa din zona trocurilor politice.

„ICR este o institutie care tine de ceea ce numim diplomatie publica. Este o institutie creata pentru a duce imaginea pozitiva a Romaniei mai departe, pentru a arata unei lumi intregi care este valoarea enorma a culturii romanesti, care sunt valorile noastre si care sunt credintele noastre”, a spus presedintele Iohannis la o intalnire cu studentii romani din Italia.

Seful statului a precizat ca „toate acestea nu se fac usor, ci cu oameni daruiti si cu proiecte bine gandite, indraznete si vizibile”.

Seful ICR explica de ce a demisionat si ce va face in continuare

„Din acest motiv, ceea ce se intampla in aceste zile la ICR, unde tocmai se schimba pe sest conducerea, ma ingrijoreaza. Eu cred ca ar fi nevoie de o dezbatere publica pentru a reusi impreuna sa vedem ce dorim de fapt de la ICR, cum vrem sa restructuram institutul sa-l facem performant in sensul mentionat. Este nevoie de profesionisti, de oameni care stiu cum se construieste un proiect cultural, ce inseamna managementul cultural in secolul XXI”, a subliniat Klaus Iohannis.

El a aratat ca, „dupa ce stim aceste lucruri, poate reusim sa scoatem ICR din zona trocurilor politice si sa-l introducem in zona diplomatiei publice”.

Cu intalnirea avuta cu studenti romani bursieri, seful statului incheie vizita oficiala in Italia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: