Iohannis, avertisment oficial taios catre Guvernul PSD-ALDE: Romania se indreapta spre o situatie economica grava

politica

Intr-un discurs despre starea economica a Romaniei, presedintele Iohannis a avertizat ca „Romania se afla in procedura de deviatie semnificativa a deficitului bugetar”. El a cerut din nou demisia premierului Dancila.

„Fondurile UE, un nou esec al PSD. Pe partea de venituri suntem sub 31% sub valoarea programata, la cheltuieli suntem sunt 40% sub valoarea programata. E inadmisibil ca fondurile europene sa nu faca parte din proritati.

PSD are tot felul de prioritati, lupta cu BNR, cu investitorii, cu multinationalele, numai cu fondurile europene nu se lupta. Ar putea face investitii, daca din fonduri proprii nu reusesc. Romania se afla in procedura de deviatie semnificativa a deficitului bugetar. Daca nu se corecteaza, acest lucru se va agrava, dar nu se vede nicio intentie si nicio intentie corectiva”, a avertizat presedintele Iohannis.

El a mai spus ca evolutia finantelor publice este „total nesatisfacatoare”, context in care a reiterat ca demisia din functie a premierului Viorica Dancila este imperioasa.

„Per ansamblu, o evolutie total nesatisfacatoare a finantelor publice. Este imperioasa demisia doamnei Dancila, pentru a face loc unor oameni responsabili si competenti si, in acest context, este din ce in ce mai vizibil ca Dragnea si ai lui nu au nicio solutie pentru o guvernare buna si eficienta”, a afirmat seful statului, la Palatul Cotroceni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: