Iohannis, avertisment pentru liderii europeni privind proiectul „Europei cu doua viteze”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, dupa reuniunea Consiliului European, ca a explicat liderilor UE ca o Europa cu mai multe viteze nu este o solutie buna si ca, „in extremis”, ar putea duce la scindarea Uniunii.

El a aratat ca vineri s-a discutat informal despre Declaratia care va fi adoptata la Roma, care a fost pregatita intr-o prima forma.

„Cu totii — 27 — ne-am referit la acest text propus. Contrar asteptarilor multor analisti nu s-a discutat viitorul UE, ci s-a discutat textul care va fi cu siguranta la Roma, un text care subliniaza realizarile Uniunii de pana acum, arata nivelul de ambitie pentru viitor. In ansamblu, ne dorim un text pozitiv care ne da curaj sa continuam in Uniunea Europeana. Nu s-a putut discuta despre ambitiile de viitor si fara a avea mici mentiuni legate de felul cum vedem noi cu totii viitorul Uniunii Europene, iar in acest context am explicat colegilor si colegelor de ce o Europa cu mai multe viteze nu este o solutie buna, dimpotriva, este o solutie care, in extremis, ar putea chiar sa duca la scindarea Uniunii Europene”, a afirmat Iohannis, citat de Agerpres.

Potrivit sefului statului, in continuare, liderii europeni se vor concentra pe textul care va fi semnat la Roma, dupa care vor urma discutiile referitoare la Carta Alba prezentata de presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

„Vom incerca intr-un an, maximum doi ani sa conturam felul in care vedem noi cu totii impreuna viitorul Uniunii Europene”, a spus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: