Iohannis a avut dreptate. Viceprim-ministrul recunoaste ca sunt probleme cu banii pentru salarii: „Sper sa gasim o formula”

politica

Vicepremierul Paul Stanescu a anuntat vineri ca la finalul lunii iulie Guvernul va face o rectificare bugetara pozitiva, astfel incat „toata lumea cel putin sa aiba bani de salarii”, relateaza Agerpres.

„Ceea ce va asigur este ca va fi o rectificare pozitiva, la sfarsitul lunii acesteia, sa vedem, nu va pot spune mare lucru, pentru ca suntem in discutii, Ministerul Dezvoltarii cu Ministerul Finantelor, cu toate celelalte ministere implicate, sper sa gasim o formula ca toata lumea cel putin sa aiba bani de salarii”, le-a spus vineri Paul Stanescu primarilor si viceprimarilor prezenti la intrunirea ACoR de la Slatina.

Viceprimarul a amintit ca salariile au fost marite. „Salariile, asa cum stiti, s-au marit, deja vorbim si de pensii pentru primari. L-am dat exemplu peste tot pe domnul primar Peligrad (Titi Peligrad, primarul comunei Serbanesti, din judetul Olt – n.r.), care a lucrat in primarie de la 18 ani si dupa sapte mandate de primar are pensie de 1.240 sau 1.270 lei, ceea ce e inacceptabil pentru un om care a avut o asemenea activitate. Si sunt foarte multi colegi, nu cred ca e o cheltuiala prea mare si sper sa fie toata lumea de acord si cu aceste lucruri”, a afirmat Paul Stanescu.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat marti ca Executivul trebuie sa explice daca mai are bani pentru pensii si salarii pana la finalul anului.

„Se discuta despre Pilonul II de pensii. Din pacate pana si cei de la PSD se contrazic, ba se desfiinteaza, ba nu, ba se suspenda, ba nu, ba e proiect asumat, ba e neasumat. O harababura totala. Lumea isi pune intrebarea de ce s-a creat aceasta incertitudine din partea PSD, ce tintesc? Nu s-au inteles intre ei? Greu de crezut. Unii isi pun intrebarea daca acesti bani, daca se suspenda Pilonul II vor fi folositi in alta parte. Ei trebuie sa ne dea un raspuns. Cred ca Guvernul si PSD trebuie sa raspunda public documentat la doua intrebari: Ce aveti de gand cu Pilonul II de pensii ?
Mai aveti bani pentru pensi si salarii pana la sfarsitul anului?”, a declarat presedintele Klaus Iohannis.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: