Iohannis baga spaima in penali: „Referendumul nu este cea mai puternica arma” impotriva modificarilor la legile justitiei

news

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, in cadrul unei intalniri informale cu jurnalistii ca se gandeste sa organizeze un referendum pe justitie, insa „nu este cea mai puternica arma”.

Seful statului a afirmat ca nu renunta la ideea de a initia un referendum national, pe tema legilor justitiei. ”Nu este ultimul as”, a precizat el.

In privinta ipotezei de a bloca legile justitiei prin nepromulgare, chiar daca ar putea fi suspendat, Klaus Iohannis a spus ca nu stie pe cine ar ajuta, poate doar pe cel care vrea sa ii ia locul.

Presedintele nu a discutat nici cu premierul, nici cu ministrul Justitiei despre legile justitiei.

”N-am ce vorbi cu premierul despre ce face Parlamentul. N-am vorbit nici cu ministrul Justitiei”, a spus el.

Intrebat daca a vorbit cu reprezentantii sistemului judiciar, presedintele a replicat: ”Eu n-am vorbit, ministrul Justitiei ar trebui sa vorbeasca, dar ministrul Justitiei are alte preocupari decat sa vorbeasca cu reprezentantii sistemului judiciar despre ingrijorarile lor”.

Klaus Iohannis a mai spus ca ministrul Tudorel Toader il evita. ”Nu vi s-ar parut normal sa ma anunte cand a demarat procedura de modificare a legilor justitiei?”, a adaugat presedintele.

Seful statului a precizat cp nu au fost alte interventii externe pe teme laegilor justitiei in afare celor cunoscute.

Intrebat daca Romania risca sa fie sanctionata la fel ca Polonia, Klaus Iohannis a raspuns: ”Acest risc exista. Daca cineva crede ca modificarile legilor justitiei vor ramane fara urmari, e cazut din luna, iar urmarile vor fi pe masura gravitatii modificarilor”.

El a spus ca efectele OUG 13 inca persista si ca in afara nu se intelege ce doreste Romania, pare ca mai degraba vrea sa o ia inapoi.

Intrebat si despre filmuletul postat si apoi sters de PSD Craiova pe Facebook, in care politistii erau prezentati ca fiind incompetenti, presedintele: ”Daca ar fi politistii incompetenti, ar trebui trimisi la scoala, in niciun caz modificata legea”.

Iohannis a vorbit si despre posibilitatea prorogarii intrarii in vigoare a noilor legi, prin ordonanta de urgenta a Guvernului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: