Iohannis, baie de multime dupa parada de 1 Decembrie. Iata cum a fost intampinat de romanii obisnuiti – Video

politica

Presedintele Klaus Iohannis  a fost aplaudat si ovationat dupa ce a participat la parada militara prelejuita de sarbatorirea Zilei Nationale a Romaniei.

La finalul paradei, Iohannis s-a indreptat spre oamenii care au asistat si a dat mana cu o parte dintre ei. „La multi ani, domnule presedinte, sa va dea Dumnezeu sanatate!”, i-a transmis un barbat lui Klaus Iohannis. In multime erau si multi copii mici, presedintele i-a intrebat daca le-a placut ce au vazut.

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei, organizata duminica in Bucuresti, s-a incheiat dupa ce aproximativ 4.000 de militari romani si straini din toate categoriile de forte au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitala.

Parada a debutat cu trecerea in revista a Garzii de Onoare de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa care a fost intonat Imnul National. Au fost trase salve de tun, iar seful statului a depus o coroana de flori la Arcul de Triumf.

Aproximativ 4.000 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Roman de Informatii si Administratia Nationala a Penitenciarelor, din care 500 de militari din peste 20 de tari aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice si peste 50 de aeronave au participat, duminica, incepand cu ora 11,00, la parada.

La parada au asistat presedintele Klaus Iohannis, presedintii Senatului si Camerei Deputatilor, Teodor Melescanu, respectiv Marcel Ciolacu, membri ai Guvernului, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoana, sefi de institutii, reprezentanti ai corpului diplomatic si ai cultelor religioase, politicieni, veterani.

Evenimentul s-a incheiat cu defilarea fanfarei militare.

Mai mult despre:

Comentarii: