Iohannis castiga din primul tur. Lista cu pesedistii dintre care va fi ales candidatul pentru prezidentiale

politica

Presedintele PSD, Viorica Dancila, a anuntat vineri ca pe lista candidatilor la alegerile prezidentiale de anul viitor sunt mai multe nume din partid, liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, dar si un candidat independent.

Ei urmeaza sa fie inclusi in sondaje, iar candidatul la alegerile prezidentiale va fi votat de un congres PSD care va avea la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august, a adaugat Dancila.

„Pe aceasta lista (a candidatilor la prezidentiale – n.r.) este si domnul Teodorovici si Mihai Fifor, pe aceasta lista sunt toti colegii care si-au exprimat dorinta de a candida, inclusiv Serban Nicolae, inclusiv doamna Ecaterina Andronescu. Toti colegii care au venit si au spus: ‘Vrem sa candidam pentru alegerile prezidentiale’ i-am pus in acest sondaj, pentru ca mi se pare corect sa le dau sansa tuturor colegilor care vor acest lucru. Deci nu am omis pe nimeni din aceste liste dintre cei care au venit si au spus ca vor sa candideze. Pe langa aceasta lista, am facut si o lista cu liderii formatiunilor politice, pentru ca e normal sa facem aceasta masuratoare”, a declarat Viorica Dancila, la Braila, citata de Agerpres.

Liderul PSD a adaugat ca exista discutii constante in coalitie, axate pe agenda de guvernare, dar si pe tema actiunilor din perioada urmatoare.

„In sondajul de opinie este si domnul Tariceanu. Am pus si un candidat independent, fara a da nume, sa vedem care este solutia cea mai buna. Bineinteles ca, pe langa rezultatul pe care il vom vedea in aceste sondaje, e important ce-si doresc si organizatiile judetene – daca isi doresc o candidatura comuna, daca isi doresc un candidat al PSD. Am spus ca vreau sa schimb modul de lucru in partid si vreau sa avem consultari pe orice subiect care este de interes. Vom avea un nou congres la sfarsitul lunii iulie – inceputul lunii august unde vom vota candidatul nostru pentru prezidentiale. Speram sa fie si candidatul castigator”, a mai spus premierul.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: