politica

Iohannis cere PSD sa renunte la amnistie si gratiere: Ar declansa o criza fara precedent ca sa-l scape pe infractorul Dragnea de puscarie!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca o eventuala ordonanta de urgenta a guvernului privind amnistia si gratierea ar declansa ”o criza politica fara precedent” si a facut apel la politicienii din PSD ca sa impiedice adoptarea unui astfel de demers.

„O astfel de ordonanta care priveste amnistia si gratierea unor politicieni pana la urma ar fi o catastrofa pentru Romania”, a spus seful statului, intrebat de ziaristi cum comenteaza informatiile legate de o astfel de ordonanta.

„Daca asta doreste PSD-ul sa dea lege de amnistie si gratiere ca sa-l scape pe infractorul Dragnea de puscarie si sa-i sechestreze pe romani atunci nu pot sa spun decat ca aceasta abordare este una antiromaneasca”, a spus Iohannis.

Presedintele a amintit de momentul OUG 13 care a dus la manifestatii ample de strada la inceputul lui 2017 si a facut apel „la politicienii din PSD care sunt lucizi ca sa intreprinda orice considera ei ca o astfel de OUG sa nu iasa din Guvern”. „O astfel de ordonanta ar declansa o criza politica fara precedent”, a spus Iohannis.

Seful statului a completat ca va face tot ce poate din pozitia de presedinte sa nu se ajunga la o situatie de acest tip.

Iohannis a mai spus ca, daca s-ar pregati o astfel de Ordonanta, s-as astepta sa fie informat. Intrebat daca o va chema pe Dancila la Cotroceni, Iohannis a raspuns: „Daca se consolideaza aceasta informatie, sigur ca da”.

Urmareste-ne si pe:
Speranta Erhan

Share
Published by
Speranta Erhan

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

8 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

9 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

7 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

7 ore ago