Iohannis cere REVENIREA la alegerile locale in doua tururi

politica

Presedintele Klaus Iohannis a cerut luni revenirea la alegerea in doua tururi a primarilor, precizand ca modificarea legislatiei electorala trebuie „evaluata”de noul Parlament. „Cred ca devine si mai evident ca noul Parlament trebuie sa evalueze necesitatea introducerii alegerilor locale in doua tururi pentru primari”, a spus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, ca dupa alegerile locale din 5 iunie este evident ca viitorul Paralament va trebuie sa evalueze serios introducerea alegerii primarilor in doua tururi de scrutin.

„Acum, dupa aceste alegeri, cred ca devine si mai evident ca noul Parlament care se va constitui trebuie sa evalueze foarte serios introducerea alegerilor locale in doua tururi de scrutin pentru primari”, a declarat Klaus Iohannis, luni, intr-o declaratie de presa privind concluziile alegerilor locale din 5 iunie.

Seful statului a mai spus ca va trebui analizat cu luciditate cadrul legislativ pastrand cerintele de integritate, responsabilitate si transparenta in finantarea campaniilor electorale.

„Cred ca romanii isi doresc in continuare o clasa integra si competeneta”, a mai spus Iohannis.

El a apreciat ca noua legislatia a avut si parti bune, pentru ca a redus posibilitatile de cumparare a voturilor si a adus un plus de transparenta in finantarea partidelor.

Iohannis a mai spus ca pentru prima oara a fost implementat un sistem informatic care a impiedicat votul multiplu si a multumit AEP, BEC si MAI pentru organizarea alegerilor.

Pe de alta parte, presedintele a spus ca ar fi dorit ca rezultatele oficiale sa fi fost prezentate mai repede si sa fie mai accesibile publicului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: