Iohannis cere un „plan de economisire a energiei” in Romania: „Nu ar fi rau sa se elaboreze un plan decent”

news

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu ar fi rau sa se elaboreze un plan „decent” privind economisirea energiei in Romania.

„Eu cred ca nu ar fi rau sa se elaboreze un plan decent, repet nu vrea nimeni sa stea lumea in frig, dar un plan decent de economisire cu cap este probabil binevenit”, a afirmat Iohannis, inainte de a participa la reuniunea informala a Consiliului European de la Praga, relateaza Agerpres.

Joi, seful statului a participat la prima reuniune a Comunitatii Politice Europene.

Ministrul britanic al Climei, Graham Stuart, a declarat vineri ca Guvernul britanic nu le cere oamenilor sa foloseasca mai putina energie, la o zi dupa ce National Grid a avertizat ca tara s-ar putea confrunta cu intreruperi de curent planificate de trei ore in locuinte si companii in aceasta iarna, relateaza Reuters.

”Facem planuri pentru toate eventualitatile si publicul ar trebui sa fie increzator ca avem o aprovizionare foarte puternica si diversificata si ca am facut toti pasii pentru a ne asigura nevoile in aceasta iarna”, a spus Stuart pentru Sky News.

Intrebat daca oamenii ar trebui sa foloseasca mai putina energie, Stuart a spus: ”Nu transmitem acest mesaj”.

Avertismentul National Grid privind posibilele intreruperi de curent s-a bazat pe cel mai rau scenariu, in cazul in care Marea Britanie nu poate importa electricitate din Europa si se lupta sa atraga suficiente importuri de gaz pentru a-si alimenta energia pe baza de gaz.

Comentarii: