Iohannis cheama partidele la Cotroceni. Teme: Votul in diaspora si cererile DNA inaintate Parlamentului

news

Presedintele Klaus Iohannis invita luni la Palatul Cotroceni partidele si formatiunile parlamentare la consultari referitoare la stadiul legislatiei electorale si procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor justitiei.

„Luni, 20 aprilie, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, invita la Palatul Cotroceni partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlamentul Romaniei, in vederea unor consultari referitoare la stadiul legislatiei electorale, inclusiv cel al reglementarilor necesare asigurarii dreptului de vot al romanilor care traiesc in afara granitelor. Pe agenda consultarilor se vor mai afla discutii referitoare la procedurile parlamentare de incuviintare a cererilor de urmarire penala, retinere, arestare sau perchezitie a membrilor Parlamentului, precum si alte teme de interes public”, anunta Administratia Prezidentiala.

Potrivit sursei citate, consultarile vor incepe la ora 10,00 cu Partidul Social Democrat, urmand ca seful statului sa se intalneasca cu Partidul National Liberal (ora 11,00), Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei (ora 12,00), Partidul Conservator (ora 15,00), Uniunea Democrata Maghiara din Romania (ora 16,00), Grupul parlamentar al Minoritatilor Nationale (ora 17,00).

Seful statului anunta in conferinta sustinuta la 100 de zile de mandat ca va avea dupa sarbatori consultari cu partidele si formatiunile parlamentare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: