Iohannis comenteaza in premiera decizia Comisiei Europene privind conditionarea acordarii fondurile europene. Presedintele este optimist

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca nu crede ca Romania va fi afectata de conditionarea anuntata de Comisia Europeana in privinta accesului la fondurile europene.

„Eu nu cred ca Romania va fi afectata de aceasta conditionare, nu am motive sa cred asa ceva, chiar daca in politica interna apar contradictii, contondente, chiar si acuzatii intre actorii politici si foarte multa lume, printre care si eu, este nemultumita de cum s-a lucrat, de exemplu, pe legile Justitiei. In ansamblu nu cred ca cineva va pune la modul serios sub semnul intrebarii existenta statului de drept in Romania si sper sa nici nu ajungem vreodata acolo, sa se puna sub semnul intrebarii statul de drept in Romania. Ar fi o catastrofa”, a spus Iohannis, cu privire la propunerea Comisiei Europene de restrangere a accesului la fondurile UE pentru tarile membre care incalca statul de drept, conform proiectului de buget comunitar pentru perioada 2021 – 2027.

Totodata, el a aratat ca nu a discutat pe aceasta tema cu omologii sai bulgar, Rumen Radev, si austriac, Alexander Van der Bellen, in cadrul intalnirii trilaterale avute la Ruse.

„Nu cred ca vine ca o surpriza pentru nimeni, aceasta discutie se poarta de foarte multa vreme sa se introduca statul de drept ca si criteriu. Mai este mult de lucru pana cand se cuantifica aceste criterii, fiindca in definitiv ne dorim sa avem proceduri foarte transparente si usor de urmarit, dar cred ca este un pas important si care trebuie facut”, a mai spus seful statului, citat de Agerpres.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: