Iohannis a convocat-o pe Dancila la Cotroceni. Premierul are deja un motiv pentru a nu onora invitatia

news

Presedintele Klaus Iohannis i-a transmis miercuri o scrisoare premierului Viorica Dancila, prin care o invita joi pentru consultari la Palatul Cotroceni, pentru „clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita”, la aceasta intalnire fiind invitati si ministrii de resort.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, i-a transmis miercuri, 5 septembrie a.c., o scrisoare Prim-ministrului Romaniei, doamna Vasilica -Viorica Dancila, prin care o invita pentru consultari, la Palatul Cotroceni, in data de 6 septembrie a.c., ora 11:30, in temeiul dispozitiilor art. 80 si ale art. 86 din Constitutie, avand in vedere opiniile exprimate de Guvern in legatura cu necesitatea rectificarii bugetului de stat pe anul 2018. Consultarile vizeaza clarificarea unor aspecte care tin de rectificarea bugetului de stat al institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale pentru anul 2018, care constituie probleme urgente si de importanta deosebita. La aceasta intalnire au fost invitati si ministrii de resort”, a transmis miercuri Administratia Prezidentiala.

Joi, premierul Viorica Dancila ar urma sa faca o vizita in Spania, unde va fi primita de Regele Felipe, informatia regasindu-se in agenda postata pe site-ul Casei Regale spaniole. Conform Casei Regale, Dancila se va afla in Spania in perioada 6 – 7 septembrie, iar Regele Felipe al Vl – lea o va primi pe Viorica Dancila la Palatul Zarzuela in data de 6 septembrie. Deocamdata, vizita nu se regaseste si in agenda publica a premierului, precizeaza news.ro.

Miercuri, de la ora 13.00, Guvernul se intruneste in sedinta, unde ar urma sa fie gasita o solutie privind rectificarea bugetara, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a suspendat sedinta de marti a Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), afirmand ca nu s-a putut obtine consens pentru emiterea avizului necesar rectificarii bugetare si cerand Cabinetului Dancila sa vina cu un nou proiect.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, marti seara, ca Guvernul nu va face o noua propunere de rectificare bugetara, intrucat au fost programate plati „necesare si urgente”, iar avizul CSAT este unul consultativ. Vasilescu a mentionat ca decizia va apartine juristilor, care discuta pentru a vedea cum se poate iesi din acest „impas”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: