Iohannis nu da inapoi: „Cotele obligatorii vor DISPAREA. Romania nu este o tara xenofoba”

news

Klaus Iohannis a facut noi precizari in contextul refuzului Romaniei de a accepta cota de refugiati propusa de Comisia Europeana, spunand ca oferta tarii noastre pentru primirea refugiatilor este una foarte generoasa.

„Incet-incet, tematica cotelor obligatorii va dispare fiindca nu mi se pare normal ca o tara din UE sa fie obligata la ceva ce nu poate sa faca. Or, sa se ia o decizie care sa redeschida falia intre est si vest mi s-ar parea fundamental gresit.

Exista alte forme prin care tarile care refuza cotele obligatorii isi pot arata solidaritatea. Noi ne-am exprimat de fiecare data pornind de la solidaritate, Romania e solidara cu ceilalti membri din UE intr-o masura care se va arata pe parcurs si cu imigrantii. Noi am facut o oferta foarte generoasa pentru relocarea celor 40.000 de imigranti.

Romania nu este o tara xenofoba, nici autista, nici separatista. Noi dorim sa participam la rezolvarea acestei chestiuni. Cum vom face, ramane sa stabilim, trebuie sa exista discutii, un plan al Guvernului pentru a veni cu propuneri”, a declarat presedintele┬áKlaus Iohannis, luni, intr-o conferinta de presa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: