Iohannis da asigurari ca Dragnea nu a reusit sa strice relatiile Romaniei in Orientul Mijlociu. Comentariu privind rechemarea ambasadorului palestinian

politica

Presedintele Klaus Iohannis, aflat la Sofia, a comentat decizia Autoritatii Palestiniene de a-l rechema pentru consultari pe ambasadorul din Romania, in urma participarii tarii noastre la ceremoniile organizate inaintea mutarii ambasadei SUA la Ierusalim, seful statului spunand ca lucrurile se vor rezolva de la sine. „Nu trebuie sa exageram nici unii, nici altii”, a afirmat Iohannis.

„Se va rezolva de la sine. Nu trebuie sa exageram nici unii, nici altii”, a afirmat Klaus Iohannis, joi, intrebat despre decizia Autoritatii Palestiniene de a-l rechema pe ambasadorul din Romania.

El a facut aceste declaratii la Sofia, unde miercuri a participat la reuniunea informala a Consiliului European, iar joi va lua parte la Summitul Uniunea Europeana – Balcanii de Vest, la Sofia.

Intrebat daca la reuniunea liderilor europeni s-a discutat despre mutarea ambasadelor din Israel la Ierusalim, presedintele a raspuns: „Aceasta chestiune nu a fost discutata. Nu a fost pe ordinea de zi a intalnirii informale si nu au fost nici macar discutii in particular pe aceasta tema”

Presedintele a mai spus ca la reuniunea informala a Consiliului European nu s-a pus problema adoptarii unei noi rezolutii pe tema ambasadelor din Israel. „Cred ca noi avem o rezolutie care este destul de clara. Cu totii am regretat ca la granita cu Fasia Gaza au fost atatea victime. Dar despre chestiunea mutarii nu s-a discutat aseara”, a adaugat Iohannis.

Conducerea palestiniana din Cisiordania ocupata a anuntat miercuri ca-si recheama ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – intre care si Romania – care au trimis reprezentanti la o ceremonie in onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. Ambasada Palastinei in Romania a confirmat pentru News.ro ca ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah.

Cele patru tari vizate sunt Austria, Ungaria, Cehia si Romania, a anuntat Ministerul de Externe al Autoritatii Palestiniene (AP).

Reprezentanti ai acestor tari au luat parte la o ceremonie impreuna cu delegatia americana, la sediul Ministerului israelian de Externe, duminica, inainte cu o zi de inaugurarea Ambasadei Statelor Unite la Ierusalim.

De asemenea, diplomati din Romania, Ungaria si Cehia au blocat vineri o initiativa a Uniunii Europene, lansata de Franta si alte state membre UE, care critica relocarea ambasadei Statelor Unite la Ierusalim. In replica, ministrul palestinian de Externe a condamnat pozitia celor trei state, spunand ca actiunea lor va avea consecinte la toate nivelurile.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: