politica

Iohannis da de pamant cu PSD dupa ce judecatorii CCR au validat referendumul: „Sa inceteze sa ii mai sfideze pe romani”

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, dupa ce a fost validat referendumul pe justitie de catre CCR, ca solicita Parlamentului sa transpuna cu celeritate in legislatie toate prevederile stipulate in Acordul Politic National.

„Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, saluta hotararea adoptata miercuri, 27 iunie a.c., de catre Curtea Constitutionala si apreciaza ca validarea referendumului din 26 mai obliga toate fortele politice parlamentare sa puna de urgenta in aplicare ceea ce au decis cetatenii.

Peste 6,5 milioane de romani au spus „DA!” la referendumul pe care Presedintele Klaus Iohannis l-a convocat ca urmare a asaltului permanent dus in ultimii ani de PSD si ALDE impotriva statului de drept.

Votul popular masiv dat pentru Romania europeana si democratica, in care justitia trebuie sa ramana independenta, a fost o sanctiune drastica la adresa tuturor incercarilor de a modifica legislatia penala si de a-i scapa pe politicienii corupti de rigorile legii. Totodata, cetatenii au transmis clar actualei guvernari sa renunte de indata la practica abuziva a legiferarii prin intermediul Ordonantelor de Urgenta.

Presedintele Romaniei atrage atentia ca, pe 26 mai, cetatenii au respins categoric demagogia si discursul anti-european si anti-justitie sustinut de PSD-ALDE. Coalitia de guvernare, care a refuzat sa semneze Acordul Politic National pentru consolidarea parcursului european al Romaniei, trebuie sa inceteze sa ii mai sfideze pe romani, ignorand optiunile clar exprimate prin vot la referendumul validat astazi de CCR.

Presedintele Klaus Iohannis solicita Parlamentului sa transpuna cu celeritate in legislatie toate prevederile stipulate in Acordul Politic National, pe care l-a initiat pentru a fi respectata pe deplin vointa suverana a cetatenilor romani in favoarea statului de drept si impotriva modificarilor de natura sa afecteze independenta sistemului judiciar, exprimata ferm si fara echivoc la referendum”, anunta Klaus Iohannis intr-un comunicat de presa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Un avion rusesc s-a prabusit in Crimeea: „Rusii si-au doborat propriul avion Su-27”

Un avion rusesc s-a prabusit joi in apropiere de orasul Sevastopol din Crimeea ocupata. "Un…

2 ore ago

SUA testeaza o drona supersonica pentru a concura cu China. Beijingul sustine ca a ajuns la Mach 16 – Video

Compania americana Venus Aerospace a anuntat ca a testat cu succes un motor cu detonare…

6 ore ago

Batalia pe cipuri. Presedintele Xi i-a transmis premierului olandez: „Nicio forta nu poate opri avansul tehnologic al Chinei”

Progresul tehnologic al Chinei nu poate fi oprit, i-a spus presedintele chinez Xi Jinping premierului…

6 ore ago