UPDATE Guvernul Dancila a adoptat rectificarea bugetara. Ultimul mare jaf al Guvernului PSD

politica

Guvernul a adoptat, in sedinta de luni, rectificarea bugetara de 1,4 miliarde de lei, asa cum Viorica Dancila a promis de doua ori in cursul saptamanii trecute. Banii sunt destinati baronilor si primarilor PSD.

UPDATE Ministrul Finantelor a anuntat, la finalul sedintei de guvern, rectificarea bugetara de 1,4 miliarde de lei.

„Am adoptat un proiect de hotarare asteptat de comunitatile locale si anume 1,4 miliarde de lei pentru diferite capitole de cheltuieli, asa cum au fost prevazute in Ordonanta de urgenta 12/2019. Scopul acestei hotarari de guvern este acela de a asigura toate cheltuielile de functionare a bugetelor locale. Este un lucru normal ca dupa ordonanta privind rectificarea pe 2019 sa avem o astfel de hotarare de guvern.

Am vazut ca au fost fel de fel de discutii pe acest subiect. De asemenea, este o decizie luata prin Ordonanta 12, aceasta hotarare de guvern nu face decat sa puna in acord ceea ce ordonanta mentioneaza si o impartire in mod transparent a acestor sume catre comunitatile locale, cum spuneam, in ordinea pe care ordonanta o mentioneaza vis-a-vis de solicitarile pe care comunitatile locale le-au transmis catre Ministerul de Finante”, a afirmat Eugen Teodorovici, la finalul sedintei de Guvern de luni.

Premierul Viorica Dancila nu a anuntat, insa, la inceputul sedintei de guvern ca va adopta un asemenea act normativ „In prezent, guvernul nu mai poate adopta decat acte de administrare a tarii”, a spus Dancila. Peste 90% din discursul premierului a constat din atacuri la adresa lui Iohannis si a Opozitiei, fara a spune nimic de hotararea pein care aloca 1,4 miliarde de lei baronilor PSD.

Premierul demis Viorica Dancila a anuntat, vineri seara, ca luni va face o sedinta de guvern in care va aproba rectificarea bugetara si plata facturilor de la PNDL 1 ai PNDL 2. Programele PNDL au fost inventate de Liviu Dragnea pentru ca primarii PSD sa poata sifona mai usor banii publici.

„Luni, vom face sedinta si vom da si aceasta hotarare de guvern”, a declarat Dancila.

Presedintele Iohannis a avertizat-o pe Dancila anterior „sa nu cheltuie banii romanilor in aceasta faza de interimat”. „Avertizez PSD sa nu cheltuie banii romanilor in aceasta faza de interimat”, a spus Iohannis taios, vineri dupa-amiaza.

Joi seara, Dancila anuntase ca vineri va da mai multe hotarari de guvern privind rectificarea bugetara de 1,4 miliarde de lei si achitarea facturilor la programele PNDL, insas nu s-a tinut de cuvant.

„Vom da hotarare de guvern privind banii pentrui primari. Nu putem sa blocam administratia local. Vrem sa achitam si toate facturile din PNDL 1, PNDL 2. M-as bucura ca maine sa dau HG pentru rectificarea bugetara. Voi da HG pentru achitarea facturilor de la PNDL 1 si PNDL 2. Mi-e frica ca urmatorul guvern va intrerupe acest program”, a declarat Dancila, joi, la Romania TV.

Prin rectificarea bugetara sunt alocati 1,4 miliarde de lei catre zonele controlate in principal de baronii Ionel Arsene si Gabriel Zetea.

Din lista proiectelor, majoritatea de modernizat ulite si drumuri locale, se remarca sumele uriase alocate catre trei consilii judetene controlate de baroni PSD. Si Primaria Bucuresti, condusa de Gabriela Firea (PSD), primeste 104 milioane de lei, la fel ca o puzderie de sate din Teleorman si Olt – judete ”rosii”, a anuntat G4Media.

Consiliul Judetean Neamt, condus de Ionel Arsene, primeste 521,9 milioane de lei pentru ”Proiect integrat modernizare, consolidare si reabilitare drumuri si poduri judetene, obiective ce asigura conectarea la reteaua TEN-T judetul Neamt”.

Consiliul Judetean Maramures, condus de baronul PSD Gabriel Zetea, primeste 102 milioane de lei pentru ”Covoare asfaltice pe reteaua de drumuri judetene”

Consiliul Judetean Dolj, condus de baronul PSD Ion Prioteasa, primeste 62,4 milioane de lei pentru ”lucrari de intretinere pe DJ641, limita judet Olt-Albesti (DN65F)”

Bucuresti, condus de Gabriela Firea, primeste 104 milioane de lei pentru proiectul ”Penetratie si racord Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti- Pitesti”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: