Iohannis, declaratii la Bruxelles despre migranti. Romania este intr-o pozitie avantajoasa: „Trebuie sa recunoastem ca nu suntem tara de destinatie”

news

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, la Bruxelles, ca Romania este, in momentul de fata, suficient de bine si cu succes implicata in gestionarea fluxului migratoriu.

„Noi, in momentul de fata, suntem suficient de bine si cu succes implicati in gestionarea fluxului migratoriu. Trebuie sa recunoastem ca nu suntem tara de destinatie, suntem tara de tranzit, dar numarul de migranti care tranziteaza Romania este unul rezonabil si gestionabil pentru noi. Pana acum (…) nu am avut niciun fel de probleme cu gestionarea fluxului migratoriu si cred ca ne vom prezenta in continuare asa”, a declarat Iohannis, care participa vineri la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

”Cel mai important progres a fost facut prin faptul ca ne-am inteles, ca am gasit solutii pentru un nou pas inainte in gestionarea fluxului migratoriu, in special pe zona Mediteranei, dar concluziile sunt, in general, valabile. Cred ca aceasta intelegere a meritat multele ore de noapte pe care le-am consumat”, a adaugat seful statului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: