Iohannis, despre analfabetismul functional din PSD: „Avem persoane publice care au dificultati in a se exprima” – Video

politica

Presdintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la lansarea artii sale, „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, ca ceea ce lipseste Romaniei este o educatie care merge in profunzime, el remarcand ca „avem un analfabetism care merge in profunzime, avem persoane publice care au dificultati in a se exprima”.

“Romania nu are un viitor bun fara educatie. Avem un sistem de educatie pe care multi il considera performant, avem olimpici de mare succes, insa ceea ce ne lipseste este o educatie care merge in profunzime. Avem un analfabetism care merge in profunzime, avem persoane publice care au dificultati in a se exprima”, a spus Iohannis, citat de news.ro.

“Educatia da directia unei vieti si a unei tari”, scrie Klaus Iohannis in noua sa carte.

“La inceputul mandatului meu, mi-am pus problema cum sa facem sa functioneze mai bine lucrurile in Romania, sa punem Romania pe picioare intr-un fel sustenabil, durabil, si am ajuns la concluzia ca ceea ce ne trebuie este un lucru si care trebuie fiecaruia in parte: educatie”, considera presedintele.

Presedintele a adaugat: “Ceea ce ne lipseste este “Romania educata”, care nu este un proiect de lege, ci care vrea, impreuna cu societatea civila, cu dascalii, cu partidele politice, sa construiasca un sistem care ne permite o reforma profunda in domeniul educatiei”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: