Iohannis, devastator: „PSD sa se teama de romani. Cum vrea un infractor condamnat de doua ori sa poata fi credibil si un bun exemplu pentru Romania?”

politica

Presedintele Klaus Iohannis si-a manifestat, sambata, revolta ca Liviu Dragnea continua sa ramana in fruntea PSD si a Camerei Deputatilor desi are doua condamnari. „Sunt de parere ca trebuie sa se retraga de tot din politica, sa dispara pur si simplu din politica”, a spus Iohannis la Sibiu. El a facut mai multe precizari legate de anuntul ca va candida pentru un nou mandat.

Principalele declaratii:

– Scena politica romaneasca a intrat intr-o faza destul de tulbure. Am vazut mai multe sondaje si am vazut ca nemultumirea populatiei e de peste 80%, lumea nu mai are incredere in clasa politica. Asa am considerat ca acest anunt poate sa constituie un punct interesant, poate unii vor fi incurajati sa mearga mai departe, altii nu vor primi bine acest anunt. Mi s-a parut ca e necesara o clarificare a intentiilor mele.

– PSD-ul nu este extrem de fericit ca am facut acest anunt. Nu ma tem de nicio suspendare. Deciziile pe care le iau nu le iau pentru ca ma tem sau nu de suspendare, ci pentru ca le consider bune pentru Romania. Nu exista niciun motiv de suspendare, nu are cine sa faca suspendarea. Nu mi-as dori sa se teama de mine, sa se teama de romani.

– Sunt de parere ca Dragnea trebuie sa se retraga de tot din politica, sa dispara pur si simplu din politica. Asa se intampla in orice tara cu democratie incipienta din lume.

– Ce mi se pare mai grav este ca PSD nu-si da seama ca trebuie sa-l trimita pe Dragnea acasa. Suntem in faza nefericita in care cel mai mare partid din Romania se constituie in grup de presiune, de lobby, pentru un infractor.

– Cum vrea un infractor condamnat de doua ori sa poata fi credibil si un bun exemplu pentru Romania? Aici vorbim si de moralitate. Politica nu este doar despre aspecte juridice. Politica este despre moralitate. Cum sa conduca un om Romania care este condamnat in doua dosare penale? Ce credibilitate poate sa mai aiba Romania in astfel de circumstante?

– S-a lucrat in ultimii 30 de ani foarte mult in Romania in diplomatie, in economie, peste tot pentru, cum se spune, ca sa ajungem si noi in rand cu lumea. Si am ajuns destul de bine in rand cu lumea. Acuma, cu acest comportament pe care l-as numi de-a dreptul irational si din partea lui Dragnea, dar si din partea conducerii PSD, care il sprijina si care il tine acolo, cu acest comportament irational, iliberal, nedemocratic practic suntem aruncati inapoi cu multi ani. Romania pierde respectul pe care il castigase greu si in Europa, si in lume, investitorii isi pierd toata increderea. Daca cel mai important lider politic isi permite sa disece hotarari judecatoresti in sedinte de partid si in public, atunci cum se ne mai asteptam la investitori sa mai aiba incredere ca in Romania se face dreptate si se respecta ceea ce se stabileste in instanta?

– Trebuie sa fie mare grija, societatea civila sa fie alerta, in momentul in care apar ordonate de urgenta cum a fost OUG 13 sa protestam impotriva acestei chestiuni

Klaus Iohannis a participat la intalnirea festiva a promotiei 1974 – 1978. In 2017, Klaus Iohannis a fost prezent la Sibiu pentru reuniunea de 20 de ani a unei alte clase, la care a fost diriginte.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: