Iohannis dezvaluie ce ROL ii rezerva SOTIEI sale. Cu ce se va ocupa PRIMA DOAMNA

news

Klaus Iohannis  povesteste in noua carte, Primul pas”,  si despre sotia sa, despre decizia acesteia de a continua sa predea in invatamant, dar si despre modul in care se implica in rolul de Prima Doamna.

”Cred ca este prima data, dupa multi ani, cand publicul pare sa aiba asteptari de la Prima Doamna; acest lucru este, probabil, o consecinta a deschiderii cu care am fost ales, dar i se datoreaza si felului de a fi al sotiei mele. Nici evolutia societatii romanesti nu trebuie exclusa cand discutam despre acest subiect”, scrie Iohannis.

El afirma ca ”simpatia cu care este primita Carmen peste tot pe unde mergem ii incurajeaza si ii bucura nespus pe amandoi”.

”Nu cred ca Prima Doamna trebuie sa fie o anexa a presedintelui, nici nu cred ca il poate inlocui pe acesta. Sotia mea poate sa ma sustina insa in toate demersurile mele, sa contribuie la o mai buna receptare a ideilor pe care le imbratisam, sa creeze o legatura mai stransa cu anumite segmente ale societatii si, de ce nu, sa se implice, de exemplu, in diverse campanii educationale sau in sprijinirea tinerelor talente”, considera presedintele, citat de Mediafax.

El spune ca sotia sa are multe calitati de persoana publica si a luat parte impreuna cu el la evenimente protocolare, dar continua sa predea limba si literatura engleza la Colegiul National “Gheorghe Lazar“ din Sibiu.

”A venit, insa, adeseori la Bucuresti. Cand au avut loc evenimente la care a putut sa participe, a venit si a stat in Capitala, dar nu s-a mutat permanent. Preda in continuare, munca ei ii aduce multa bucurie. Este adevarat ca dupa vacanta intersemestriala si-a redus norma la jumatate, ca sa poata jongla mai usor cu noile cerinte, insa nu va renunta la predat. Nu s-a pus niciodata aceasta problema si niciunul dintre noi nu a fost de parere ca trebuie sa se desparta cu totul de scoala. Nu vedem utilitatea unei astfel de decizii.

Pe ea o pasioneaza ceea ce face si vrea sa ramana conectata cu munca de la catedra. Singurele aspecte mai solicitante sunt drumurile, de la Sibiu la Bucuresti si inapoi. Nu ni se pare insa ca posibilitatea de a preda la un liceu din Bucuresti este o varianta care poate fi luata in calcul”, mai scrie Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: