Iohannis dezvaluie: De ce nu a EMIGRAT in Germania

news

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut public motivul pentru care a decis sa ramana in Romania, in loc sa emigreze in Germania.

Invitat la TVR, in emisiunea de limba germana „Akzente”, Iohannis a explicat de ce nu a plecat, in 1990, impreuna cu cei 2oo.ooo de sasi care au emigrat in Germania. Mai ales ca parintii si sora sa au parasit si ei Romania.

„Am avut ocazia de mai multe ori sa imi pun aceasta problema (de ce nu a plecat si el – n.red.), iar raspunsul pe care mi l-am dat de fiecare data a fost: raman aici.

Nu am vrut sa emigrez nici in anii ’70, nici in anii ’80, nici in anii ’90, iar dupa aceea nici macar atat. Raspunsul este unul pe care fiecare si-l da siesi, iar eu mi-am dat, de fiecare data, acelasi raspuns. Si nu imi pare rau”, a spus Iohannis, citat de ziare.com.

El si-a detaliat apoi parcursul prin politica, de la Foruml German pana la Presedintia Romaniei.

„Ca sa fiu cinstit, nu cred ca atunci, la inceput, am intrat in Forumul german cu idei sau concepte politice. Opinia mea de atunci era ca, daca minoritatea germana va avea, de acum, o reprezentare politica, atunci este bine sa fac parte din aceasta.

Intotdeauna se putea face ceva. Nu a fost niciodata cazul sa nu se poata face ceva. Evident ca au existat deosebiri fie pentru ca era ceva care se facea pentru comunitate sau pentru scoala. Au fost situatii diferite. Eu cred ca Forumul a facut multe inca de la inceput. A facut multe si in constiinta oamenilor, cei la care ma refer fiind membrii Formului german, dar a facut multe si in constiinta populatiei majoritare, de exemplu.

Nu eram multumit de modul in care mergeau lucrurile in oras. Ca multi altii de asemenea. Sibiul nu arata prea bine, peste tot isi facea loc ruina, ca sa zic asa. De aceea, am luat in considerare aceasta functie. Nu ca mi-as fi imaginat de la inceput ca voi ajunge primar”, si-a amintit presedintele.

El a povestit si cum a facut pasul spre poltica mare.

„Am ales sa intru in ‘marea politica’, la nivel national. Asa am procedat, am intrat in PNL. Pur teoretic, ar fi fost mult mai usor, chiar daca era discutabil, ca sa coexiste ambele (cu Forumul German-n.r), dar eu nu am vrut asa ceva. Nu de alta, dar ar fi existat discutii in Forum, ca de altfel si in PNL. Asa se face ca am renuntat la conducerea Forumului atunci. In PNL, am fost ales la scurt timp vicepresedinte al formatiunii. Cu aceasta a inceput noua mea cariera politica in ‘marea politica'”, a conchis Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: