Iohannis, dezvaluiri despre 10 august: „S-au pregatit in mare secret pentru interventia in forta. Am luat in calcul sa merg in Piata Victoriei”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a dezvaluit, marti seara, in cadrul dezbaterii cu jurnalistii, ca a luat in calcul sa mearga pe 10 august 2018 in Piata Victoriei. El a mai spus ca nu a avut cunostinta ca Jandarmeria pregatea o interventie in forta.

„Nu am avut informatii dinainte. Se pare ca s-au reunit in mare secret pentru aceasta interventie in forta si pot sa spun fara exagerari ca acea interventie din 10 august anul trecut impotriva demonstrantilor din Piata Victoriei a fost cea mai grava interventie a statului impotriva cetatenilor din Romania de la mineriada incoace. Doar cu mineriadele se mai poate face o comparatie si cu Piata Universitatii. Filosofia cu care s-a intervenit a dovedit ca PSD este antiroman si antidemocratic si spun aceste lucruri in deplina cunostinta de cauza.

Am tot fost intrebat de ce nu vreau sa dezbat cu contracandidata? De asta. Nu pot sa am o dezbatere cu cineva care reprezinta un sistem represiv de sorginte comunista, trebuie sa recunoastem aceste lucruri, ca le convine, ca nu le convine. Deci, statul care actioneaza voit, neprovocat impotriva propriilor cetateni este un sistem represiv care vine in acest caz din istoria trista a comunismului nationalist al lui Ceausescu.

(…) Am luat legatura cu structurile din zona securitatii nationale, dar paguba se produsese. Trebuie sa gasim solutii sa nu mai apara niciodata ceva similar”, a declarat Iohannis.

Intrebat daca s-a gandit sa mearga in Piata Victoriei, cum facuse anterior, cand a imbracat geaca rosie, Iohannis a confirmat.

„Am luat in calcul sa merg in Piata, dar nu am facut-o. Prezenta mea acolo nu ar fi rezolvat, cred ca ar fi agravat lucrurile. Va dati seama, doamna contracandidata si astazi, dupa ce avem raportul desecretizat si stim ca a fost un abuz al statului impotriva romanilor, spune ca a fost o incercare de lovitura de stat. Adica cineva a incercat cu o piatra sa loveasca poarta Guvernului sau ceva. Este inadmisibil asa ceva si va dati seama ca as fi dat apa la moara pesedista cata si mai cata daca as fi mers eu cu geaca rosie acolo, ar fi spus ca este lovitura de stat regizata de presedinte si Doamne fereste!”, a dezvaluit Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: