Iohannis, dezvaluiri revoltatoare despre violentele din Piata Victoriei: „S-a stiut foarte exact cand si ce grupuri se pregatesc pentru a sparge manifestatia”

news

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, joi, intr-o conferinta de presa, Ministerului de Interne si Jandarmeriei „lamuriri scrise si clare: de ce si cum a fost posibil sa fie lasate elemente violente sa distruga o manifestatie pasnica”.

„Aseara au avut loc proteste masive in toata tara. Sunt foarte impresionat de amploarea acestor manifestari si de faptul ca romanii au inteles foarte bine despre ce este vorba cu aceste ordonante. Au aratat ca vor un stat de drept.

Aceste demonstratii au fost eminamente pasnice. Asta pana dupa ora 10.00, cand un grup, grupuri de demonstranti violenti, au intrat in Piata Victoriei si au deturnat demonstratia. A fost evident pentru oricine ca romanii au demonstrat in numar foarte mare, pasnic. A fost evident ca acesti demonstranti violenti au venit cu scopul de a strica demonstratia din Piata Victoriei.

Felul in care Ministerul de Interne nu a gestionat situatia si felul in care jandarmii au actionat ma nemultumeste profund. Toata lumea a avut informatiile necesare. La MI s-a stiut foarte exact cand si ce grupuri se pregatesc pentru a sparge manifestatia. In loc sa-i izoleze i-a lasat liberi sa se amestece printre demonstrantii pasnici. Au pus in pericol viata si sanatatea oamenilor simpli.

Foarte grav mi s-a parut faptul ca doamna ministru de Interne s-a dus la televizor si a spus ca nu stiut nimic.

Solicit doamnei ministru de Interne si Jandarmeriei lamuriri scrise si clare: de ce si cum a fost posibil sa fie lasate elemente violente sa distruga o manifestatie pasnica”, a acuzat presedintele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: