„Iohannis este un pericol pentru democratie”. Norica Nicolai iese din cavou, decizia CCR a facut-o sa umble iar

politica

Fostul europarlamentar  ALDE Norica Nicolai a inviat brusc dupa decizia CCR in privinta amnistiei si gratierii si il ataca virulent pe Klaus Iohannis.

„Prin decizia CCR de azi cu privire la prima intrebare de la referendum se confirma ca presedintele Iohannis este un adevarat pericol pentru democratie, Constitutie si statul de drept in Romania ! Klaus Werner Iohannis este capabil sa sacrifice orice, inclusiv Constitutia Romaniei, buna credinta a cetatenilor si banul public pentru a mai obtine un nou mandat la Cotroceni. Nu conteaza ca e vorba despre legea fundamentala a Romaniei, nu conteaza despre ce e vorba. Scopul lui e unul cat se poate de clar: inca un mandat! Caci ce a propus dl Iohannis prin referendum? Sa fie incalcata Constitutia tarii, lucru pe care il spun azi in unanimitate 8 judecatori ai Curtii Constitutionale, care au fost prezenti la sedinta, inclusiv unul numit de el – Livia Stanciu. Oare sa nu ii fi spus presedintelui prietena sa Livia Stanciu ca propune un referendum cu o intrebare ce nu poate fi transpusa in Constitutie?”, a scris Norica Nicolai, joi, pe Facebook.

Easustine ca cei peste 6 milioande de romani care au votat la referendum ca au fost manipulati de Klaus Iohannis.

„Pentru a obtine avantaje electorale, dl Iohannis a ales sa manipuleze poporul cu un referendum ce nu poate fi transpus in Constitutie. De ce? Pentru ca s-ar incalca drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor. Dar lui Iohannis nu ii pasa. Pentru el ceea ce conteaza sunt alegerile din acest an! Cei 6 milioane de romani care s-au dus dupa manipularea dlui Iohannis nu au niciun fel de vina. Nu este vina lor ca un presedinte si niste partide de opozitie i-au manipulat si i-au amagit cu un referendum ce nu poate sa se regaseasca in modificarea Constitutiei”, a completat Nicolai.

Presedintele Consiliului National al ALDE a mai acuzat ca Iohannis a aruncat in derizoriu o institutie fundamentala cum este cea a referendumului, cerandu-i demisia sefului statului.

„S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca interesele politice ale presedintelui au prevalat oricaror principii de constitutionalitate, atitudine pe care a avut-o in intreg mandatul sau. Acum, presedintele a fost umilit public chiar de catre acei judecatori pe care i-a numit si care confirma ca presedintele, cu buna stiinta, a umilit romanii. Caci in acest mod presedintele a aruncat in derizoriu o institutie fundamentala care este referendumul si care este singura insitutie care permite consultarea poporului! Tocmai din aceste cauze presedintele trebuie sa isi prezinte demisia!”, a conchis Norica Nicolai.

De asemenea, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu sustine ca decizia CCR de respingere a initiativelor legislative de revizuire a Constitutiei, depuse de PSD-ALDE si PNL-USR, este „de o maxima gravitate si nu poate ramane fara urmari pe masura”, cerand astfel demisia „imediat” a presedintelui Klaus Iohannis.

CCR a respins initiativele legislative ale PNL-USR si PSD-ALDE de revizuire a Constitutiei. Magistratii au decis acest lucru deoarece interzicerea amnistiei si gratierii faptelor de coruptie, prevederi in initiativele legislative depuse, depaseste limitele de revizuire a Constitutiei.

Judecatorii Curtii Constitutionale au avut, joi, in dezbatere proiectele legislative de modificare a Constitutiei Romaniei si au declarat ca prevederile privind interzicerea amnistiei si gratierii persoanelor care au comis fapte de coruptie incalca limitele de revizuire a Legii fundamentale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: