Iohannis face knockout PSD-ul cu propriile arme: „Termen rezonabil? M-am documentat un pic cum actioneaza PSD”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca PSD mai trebuie sa astepte pana va lua o decizie in legatura cu numirea celor doi ministri, Mircea Draghici si Lia Olguta Vasilescu. Intrebat despre „termenul rezonabil” privind luarea deciziei, Iohannis a dat un exemplu edificator.

„Daca s-a ajuns la CCR, bineinteles ca voi astepta decizia CCR si voi actiona constitutional. Sunt multe hartii primite de la guvern, cu anexe, vor fi explicate la CCR. Veti vedea ca punctul nostru de vedere e consolidat, corect. Deocamdata nu mai fac nimic in acasta speta pana la decizia CCR

Ma intrebati de termenul rezonabil? E o buna intrebare, dar trebuie definit sa fie valabil pentru toti participantii la conducerea statului. M-am documentat un pic cum actioneaza PSD: Aflam ca la Senat s-a depus o solicitare de acceptare a urmprii penale a presedintelui Senatului. Am asteptat un vot sau o rezolutie. Ei, Parlamentul controlat de PSD a considerat ca un termen rezonabil e in jur de 2-3 luni si au amanat dezbaterea si votul. Cu siguranta ne putem inspira cu totii de aici”, a spus presedintele.

Intrebat cine conduce „de fapt” guvernul, Iohannis a raspuns scurt:  „Acest guvern e condus de infractorul Dragnea prin interpusi”.

Senatorii nu vor vota in sesiunea parlamentara actuala solicitarea DNA pentru ridicarea imunitatii lui Calin Popescu Tariceanu privind inceperea umraririi penale in dosarul in care este acuzat de luare de mita, potrivit unor surse politice.

Membrii Comisiei juridice a Senatului au cerut, marti, conducerii forului legislativ amanarea cu o saptamana a votului privind raportul asupra cererii DNA pentru inceperea urmaririi penale in cazul lui Calin Popescu Tariceanu, pentru comiterea infractiunii de luare de mita. Dupa ce va fi votat, raportul Comisiei juridice va trebui sa ajunga in plenul Senatului pentru votul final.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: