politica

Iohannis i-a catalogat drept „nesimtiti” pe Marius Budai si Alfred Simonis: „Pensiile NU au fost taiate, au fost majorate”

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, ca intentia PSD de a modifica OUG privind rectificarea bugetara ”este un demers politiciant populist electoralist, fara niciun fundament”. ”PSD nu poate din opozitie sa puna in pericol finantele publice”, a afirmat seful statului.

Presedintele Klaus Iohannis a fost intrebat, miercuri, intr-o conferinta de presa, despre intentia PSD de a modifica OUG privind rectificarea bugetara in sensul maririi cu 40% a pensiilor si a raspuns: ”Este un demers politiciant populist electoralist, fara niciun fundament. Statul poate plati numai atat cat e la dispozitie si nu mai mult. Guvernul a motivat de ce cresterea pensiilor este doar de atat cat este. I-am auzit pe unii din PSD afirmand cu nesimtire ca pensiile au fost taiate. Nu, pensiile au fost majorate. Si fiecare pensionar va verifica ca i-a crescut pensia. Nu s-a putut merge pe majorare. Dupa ce economia isi va reveni se vor gasi solutii pentru majorarile asteptate. Sa vii acum in Parlament si sa spui ca din opozitie stii mai bine cati bani sunt…”.

Presedintele a precizat ca ”CCR a constatat ca in Parlamentul nu se poate lua decizii care pun in pericol finantele tarii”.

”PSD nu poate din opozitie sa puna in pericol finantele publice. E absurd. PSD stia ca aceasta marire nu va fi posibila”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Afirmatii despre „taierea pensiilor cu 26%”, pentru ca au fost marite doar cu 14% in loc de 40%, au fost facute de catre deputatii PSD Marius Budai si Alfred Simonis.

In 24 august, premierul Ludovic Orban a anuntat ca Guvernul va sesiza Curtea Constitutionala, in cazul in care PSD va modifica in Parlament proiectul de rectificare bugetara, in sensul majorarii pensiilor cu 40% si a cresterii salariilor profesorilor incepand cu luna septembrie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Acest gest a facut istorie”: Ceasul oferit de Fidel Castro actritei italiene Gina Lollobrigida urmeaza sa fie scos la licitatie

A fost unul dintre cele mai neobisnuite interviuri: reporterul - fosta vedeta de film italiana…

13 minute ago

Peste 300 de oameni au murit in Afganistan in urma inundatiilor. Autoritatile au declarat stare de urgenta

Peste 300 de oameni au murit in urma inundatiilor din mai multe provincii din Afganistan,…

27 de minute ago

Prima persoana care a primit un transplant de rinichi de porc modificat genetic a murit la aproape 2 luni de la operatie

Primul beneficiar al unui transplant de rinichi de la un porc modificat genetic a murit…

54 de minute ago

Spania: Catalanii merg astazi la vot. Separatistul Puigdemont candideaza din exil

Catalanii merg la vot duminica intr-un scrutin regional la care au de ales intre un…

O oră ago

Joe Biden crede ca incetarea focului in Gaza ar fi posibila „si maine”, daca Hamas ar elibera ostaticii

Dupa ce a evitat subiectul la strangerile anterioare de fonduri, presedintele SUA, Joe Biden, a…

O oră ago

Au inceput incendiile in Canada. Anunt de evacuare emis pentru marele oras petrolier Fort McMurray

O alerta de evacuare a fost emisa pentru Fort McMurray, provincia canadiana Alberta, in timp…

2 ore ago