Iohannis i-a pus dur la punct pe Tariceanu, Ponta si pe liderii PSD: „Lipsa de responsabilitate de neimaginat, cinism infiorator”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a sanctionat, dur, declaratiile politicianiste legate de criza de coronavirus. Liderii ALDE si Pro Romania, alaturi de cei ai PSD, fac concurs de acuzatii populiste si iresponsabile speculand situatia dramatica din tara.

„In aceste momente dramatice, cu atat mai reprobabile sunt incercarile unor politicieni, inclusiv alesi locali, de a folosi criza generata de noul coronavirus in batalia electorala.

Nu este momentul rafuielilor politice! A incerca sa castigi capital politic in aceste clipe denota un cinism infiorator si o lipsa de responsabilitate de neimaginat.

Gravitatea situatiei cu care ne confruntam este fara precedent si tocmai de aceea trebuie sa ne unim fortele pentru a izbandi impreuna in aceasta lupta de durata si de uzura”, a declarat Iohannis, luni, intr-un apel adresat natiunii.

Calin Popescu Tariceanu, al carui partid este cotat cu doar 4% in sondajele de opinie, a declansat o noua campanie toxica, populista, in care incearca sa castige capital electoral pe seama celor care mor de coronavirus.

Luni, la scurt timp dupa aparitia celui de-al patrulea deces, Tariceanu a sugerat ca Iohannis si Orban „au stiut din timp de acest virus, dar nu au facut nimic pentru a nu speria poporul si a castiga niste alegeri anticipate”.

„Nu-mi da pace un gand! Oare conducatorii nostri au stiut din timp de acest virus, dar nu au facut nimic pentru a nu speria poporul si a castiga niste alegeri anticipate pe care si le-au dorit cu atata ardoare? Sa avem nesansa unor conducatori atat de ticalosi incat sa treaca sub tacere acest pericol doar pentru a castiga cateva locuri suplimentare in Parlament?

Sa fie diplomatii nostri atat de slab pregatiti incat, cei din zonele unde a inceput criza coronavirus, nu au informat Ministrul de Externe, Prim-Ministrul si Presedintele Romaniei despre dezastrul din zonele in care ei erau? Sa fie atat de diletante serviciile noastre de informatii incat sa nu traga in timp util semnale de alarma catre Presedinte si Guvern? Sa nu mai aiba Romania nici un prieten care sa-i traga de maneca si sa le spuna ca situatia e grava si ca e mai bine sa se pregateasca pentru vremuri grele decat sa se joace de-a politica?

Daca nici una dintre institutiile mai sus mentionate nu le-a spus nimic Presedintelui si Guvernului Romaniei, inseamna ca ii platim degeaba. Dar am mari semne de intrebare ca ei nu au facut-o”, a scris insinuant Tariceanu pe Facebook.

Tariceanu a trecut apoi la convingeri ferme, pornind de la propriile speculatii.

„Pe scurt, domnii Iohannis si Orban i-au sacrificat pe romani pentru ambitiile lor electorale. Actiunea lor imi aminteste de comportamentul lui Basescu din 2009 cand ne-a spus tot timpul ca nu e nici o criza, ca ni se pare. Si dupa ce a fost reales ne-a dat lovitura de gratie. Cam asa pare ca se intampla si acum!

Daca ei nu ar fi ascuns gravitatea crizei, probabil am fi putut sa ne aprovizionam din timp cu teste si am fi putut testa masiv pe toti cei veniti in tara, sa-i vedem pe cei infectati, sa-i izolam, iar ceilalti oameni sa-si vada de treaba. La aceste semne de intrebare trebuie ca Parlamentul sa primeasca raspunsuri atunci cand lucrurile se vor linisti: daca domnii Iohannis si Orban au fost informati de catre serviciile de informatii si MAE despre acest pericol, si cand s-au trimis aceste informari.

Cer public tuturor serviciilor de informatii sa pregateasca si sa puna la dispozitia comisiilor de control toate informarile pe care le-au dat Presedintelui si Guvernului. In privinta Ministerului de Externe, voi cere in comisia de politica externa a Senatului, din care fac parte, ca ministrul de Externe sa ne prezinte informarile pe care le-a facut Guvernului si Presedintelui.

Daca domnii Iohannis si Orban au stiut din timp de aceste lucruri, dar au minimalizat pericolul pentru a face alegeri anticipate, ei sunt principalii vinovati de faptul ca doctorii si personalul medical, precum si ceilalti din linia intai, au fost trimisi la lupta fara arme (masti, halate, manusi, dezinfectant, etc). Si daca asa au facut, ei trebuie sa fie primii care sa fie anchetati de catre procurori”, a mai spus Tariceanu.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: