Iohannis i-a retras certificatul de revolutionar unui cunoscut turnator la Securitate. Dupa 1990 a infiintat o universitate privata

politica

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care se retrage titlul de „Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989” pentru 16 persoane. Printre acestea se afla si Aurel Papari, presedintele Universitatii particulare „Andrei Saguna“ din Constanta.

Astfel, acest titlu a fost retras urmatoarelor persoane: Marin Bratu, Mariana Chiorean, Victor Daia, Ion Demetrescu, Liviu Goghie, Gheorghe-Mircea Neagu, Nicolae Niculescu, Ioan Niculescu, Aurel Papari, Nicu Preda, Ianos Radu, Emil Simion, Emil Udatu, Iosefina Apostu, Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, Nicolae Constantinescu.

Aurel Papari este presedintele Universitatii particulare „Andrei Saguna“ din Constanta. In 2017, el a fost retinut pentru santaj. El a conditionat unei studente sustinerea unui examen de plata unei datorii mai vechi, in valoare de 500 de lei.

In iunie 2017, o femeie in varsta de 44 de ani din Navodari a sesizat politistii de la Sectia 3 Constanta ca presedintele Universitatii „Andrei Saguna“, Aurel Papari, ii conditioneaza sustinerea unui examen de plata unei datorii financiare mai vechi, in cuantum de 500 de lei. La 30 iunie, politistii din cadrul Sectiei 3 Constanta si lucratorii Biroului Investigatii Criminale ai Politiei Municipiului Constanta au realizat un flagrant la sediul institutiei de invatamant in urma caruia l-au prins pe Aurel Papari, in varsta de 69 de ani.

Aurel Papari este un personaj extrem de controversat. Este medic psihiatru, cu un cazier patat de acuzatiile de violare a unor paciente cu afectiuni psihice. „Papari Aurel a functionat ca medic psihiatru la Spitalul de boli nervoase, cronice, din Oltina, iar cu intermitenta a lucrat si la sectia de psihiatrie a Spitalului teritorial Constanta, pana in urma cu circa doi ani cand i s-a desfacut contractul de munca si pus sub interdictie de a mai practica profesia de medic intrucat in timpul serviciului de garda a violat o bolnava psihic. Dupa ce a fost inlaturat din spital i s-a oferit posibilitatea sa lucreze ca asistent medical la un spital de acelasi profil din judetul Tulcea, iar din verificari rezulta ca s-ar fi revenit asupra masurii luate impotriva sa si ca in prezent ar lucra ca medic in orasul Babadag. (…) In legatura cu violul sus-mentionat afirma ca individa l-ar fi provocat, ca masurile luate impotriva sa au fost exagerate si ca anumite persoane cu functii de raspundere din Directia Sanitara nu l-ar fi agreat pe motiv ca el este o somitate in materie si de teama de a nu le lua functiile, l-au inlaturat”, se arata intr-o nota a Militiei din acele vremuri.

In anii ’90, Papari a infiintat universitatea privata, a cumparat sediul Centrului de Calcul din Constanta, apoi un hotel in Mamaia si este fondator al asociatiei de prietenie romano-chineza.

Aurel Papari a fost declarat si colaborator al Securitatii. Procesul prin care Papari a contestat ca a fost turnator pe vremea comunismului a fost castigat irevocabil de CNSAS in 2015.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: