Iohannis ii avertizeaza pe pesedisti: Fiti responsabili, virusul nu trece cu un vot in Parlament!

politica

Presedintele Klaus Iohannis a facut, marti, un apel la responsabilitate si le-a reamintit parlamentarilor PSD ca virusul nu trece cu un vot in Parlament. Iohannis a anuntat, marti, ca, data fiind dinamica imbolnavirilor, se impune prelungirea starii de alerta si dupa 15 iunie, dar cu masuri mai putine decat sunt acum in vigoare, iar presedintele face apel la parlamentari sa dea un vot pentru.

Citeste si declaratiile facute de Klaus Iohannis

„Avand in vedere ca nu avem nicio scadere a numarului de imbolnaviri noi, ne face sa fim precauti si suntem de parere ca se impune prelungirea starii de alerta. Consideram ca nu se poate continua fara a avea acest instrument numit stare de alerta. Masurile restrictive vor fi mai putine decat sunt in vigoare. Unele masuri trebuie continuate: portul mastii in interior, distantarea fizica, evitarea aglomerailor mari – aceste lucruri vor ramane in continuare in vigoare. Guvernul va dezbate in sedinta de guvern aceste decizii, dar masurile restrictive sunt mai putine decat acum.

Ma adresez in final Parlamentului: stimati parlamentari, fiti responsabili, ganditi-va ca virusul nu dispare printr-un vot in Parlament! Daca sprijiniti guvernul, putem controla eficient aceasta raspandire a epidemiei. Subliniez expres ca guvernul a luat cele mai bune masuri, care au dus la o raspandire foarte limitata a epidemiei”, a declarat seful statului.

Klaus Iohannis a facut acest anunt dupa o sedinta la palatul Cotroceni la care au participat premierul Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, Ministrul Apararii Nationale, Nicolae Ciuca, Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, si Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Seful PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat luni seara ca PSD nu va depune motiune de cenzura cat timp este stare de alerta. In aceeasi zi, dar mai devreme, Ciolacu anunta pe Facebook ca PSD va anula in Parlament starea de alerta. Parlamentul trebuie sa-si dea acordul in privinta unei eventuale decizii a Guvernului privind prelungirea starii de alerta. Aceasta expira pe 18 iunie.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: