Iohannis ii strica linistea lui Ion Iliescu. Declaratie fara precedent privind MARILE dosare: „Este inacceptabil”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a acuzat joi, la Palatul Cotroceni, dupa o intalnire cu procurorul general, incetineala cu care inainteaza dosare importante, precum cele ale Mineriadei si Revolutiei.

„Am avut o intalnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, si l-am rugat sa ia toate masurile care se pot lua pentru a introduce mai multa celeritate in exercitiul cercetarilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, ma gandesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revolutiei. Este inacceptabil sa stam noi si sa nu stim ce s-a intamplat la Revolutie, cine a fost vinovat, ce s-a intamplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovati. Daca vorbesc de vinovati, vorbesc de oameni care au incalcat legea, nu de o vina istorica. Nu e treaba istoricilor inca. Deocamdata, si in Dosarul Revolutiei, si in Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a gresit va plati”, a spus seful statului.

El a precizat ca l-a mai rugat pe procurorul general sa ia masurile necesare astfel incat cercetarile sa fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele in instanta atunci cand procurorii constata ca s-a incalcat legea.

„Acolo unde se constata ca nu s-a incalcat legea, ca sunt niste delatiuni comice, acolo sa se restabileasca de indata bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzata”, a adaugat Klaus Iohannis.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: