Iohannis ii trimite pe „hotii” de la PSD la „puscarie”: „Romania este tara in care hotii stau in puscarie, nu la butoanele politice”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, duminica, la Sibiu, ca „Romania normala” este  „tara in care hotii stau in puscarie, nu la butoanele politice”.

Declaratiile au fost facute in cadrul galei ”Femeile liberale premiaza excelenta”.

”Romania normala este Romania in care legea e lege pentru toti, Romania este tara in care hotii stau in puscarie, nu la butoanele politice. Romania normala e tara in care politicienii incurajeaza independenta sistemului judiciar si independenta judecatorului, nu incearca sa puna acest sistem sub control politic.

Romania normala e acea Romanie in care politicienii doresc sa ocupe functii pentru a rezolva problemele societatii, nu pentru a-si rezolva problemele, multe dintre ele penale. Pare asa de simplu, dar oare daca e asa de simplu, de ce nu am reusit, in cei 30 de ani scursi de la revolutia din decembrie 89 sa ajungem si noi in Romania la normalitate? Ce ne impiedica? Ce ne tine? Ce ne incurca? Cine ne incurca de 30 de ani? De ce dupa 30 de ani de cand oficial spunem ca am scapat de comunism nu avem cu totii impresia ca am scapat si de comunisti?

In aceasta seara frumoasa, plina de optimism, nu vreau sa vorbesc aproape deloc despre ce ne-a tinut si cine ne-a tinut, dar nu pot sa nu spun. Motivul pentru care Romania nu s-a dezvoltat mai mult, mai bine in ultimii 30 de ani, Romania a incercat, dar motivul pentru care nu a reusit inca de tot sa scape de comunism, acest motiv se numeste PSD”, a declarat Iohannis.

Presedintelui i  s-a decernat premiul ”Victoria normalitatii”.

Mai mult despre:

Comentarii: