Iohannis il plezneste pe Ponta: „Nu a avut niciun mandat sa angajeze Romania. Vom avea o discutie pe aceasta tema”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a comentat duminica, la Arad, declaratiile lui Victor Ponta de la Sofia privind refugiatii. Premierul a spus, dupa intalnirea de la Sofia cu omologii bulgar si sarb, ca Romania si-ar putea inchide granitele in fata refugiatilor.

„Domnul prim ministru nu s-a consultat. S-a plimbat pana la Sofia, sa intalnit cu alti prim ministri, chestiune care e interesanta ca preocupare de weekend. Domnul Ponta nu a avut niciun mandat ca sa angajeze Romania intr-un fel. Aceste declaratii pe care le-a facut sunt total neangajante pentru mine.

Dupa ce ma voi intoarce de la Bruxelles vom avea o discutie pe aceasta tema”, a spus presedintele Klaus Iohannis intr-o declaratie televizata.

Victor Ponta a declarat sambata la Sofia, in urma intalnirii cu premierii bulgar si sarb, ca inchiderea frontierelor celor trei tari migrantilor, daca Germania si Austria le vor inchide pe ale lor, va fi pozitia celor trei state la mini-summitul de duminica de la Bruxelles, relateaza Reuters.

Bulgaria, Romania si Serbia vor fi pregatite sa-si inchida frontierele migrantilor, in cazul in care Germania si Austria vor face acest lucru, a declarat anterior premierul bulgar Boiko Borisov.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a convocat pentru duminica, la Bruxelles, un summit al tarilor central si est-europene pentru a analiza situatia creata de criza refugiatilor din Balcanii Occidentali.

Juncker i-a invitat pe sefii de stat sau de guvern din Austria, Bulgaria, Croatia, Germania, Grecia, Romania, Slovenia, Ungaria (state membre ale Uniunii Europene), Macedonia si Serbia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: