Iohannis il pune iar la punct pe Dragnea. Amenintarile sefului PSD il lasa rece: „Cei de la CCR nu au ce sa spuna aici”

politica

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Paris, ca va raspunde solicitarilor de remaniere a lui Paul Stanescu si Lucian Sova, asa cum a anuntat, dupa 1 Decembrie. El a sustinut ca e treaba social-democratilor daca se grabesc, dar ca CCR nu are ce sa spuna pe acest subiect, pentru ca se afla intr-un timp rezonabil de raspuns.

”Asa cum am spus, dupa sarbatorile de 1 Decembrie. Nu am de gand sa avem discutii pe aceste teme de remanieri si diferenduri pe care le au unii cu altii. In niciun fel nu blochez Guvernul. Guvernul mi-a facut o solicitare si am raspuns. Daca ei se grabesc, eu sunt in termen rezonabil de raspuns. Cei de la CCR nu au ce sa spuna aici. Guvernul nu este deloc blocat, nu lucreaza pentru ca au alte treburi probabil. Guvernul este complet si, cum am mai spus, le doresc sa-si faca treaba”, a afirmat Iohannis.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, ca partidul pe care-l conduce nu va initia niciun demers de suspendare a presedintelui Klaus Iohannis, insa referitor la amanarea decisa de acesta cu privire la revocarea a doi ministri, social-democratii ii dau termen pana saptamana viitoare, inainte sa sesizeze CCR.

Intrebat de jurnalisti daca social-democratii planuiesc suspendarea lui Iohannis, Liviu Dragnea a declarat: ”Nu este niciun demers, nu este absolut niciun demers. Daca vreti, suspendati-l dumneavoastra, PSD nu va initia acest demers”.

Reporterul a vrut sa afle argumentele care ar sta la baza unei suspendari, dar Dragnea a insistat ca ”nu initiaza PSD niciun demers de suspendare”.

Referitor la sesizarea Curtii Constitutionale in cazul presedintelui Iohannis, care a amanat revocarea a doi ministri, Dragnea a spus ca ii da un termen presedintelui pana saptamana viitoare.

”In mod normal, presedintele Romaniei trebuia sa procedeze imediat, respectand principiul loialitatii institutionale, care este un principiu constitutional, sa procedeze la revocarea celor doi ministri si la numirea celor propusi. Intr-un mod nejustificat, a amanat decizia pana dupa 1 decembrie. Luni o sa avem o discutie in partid, si cred ca e firesc si in Coalitie, iar cel mai tarziu marti, daca nu se intampla nimic, trebuie sa utilizam acea cale (sesizarea CCR – n.r.), pentru ca nu putem sa stam la a nu stiu cata incalcare de constitutie de catre presedintele Iohannis si sa nu punem in practica o remaniere pe care premierul a decis-o”, a spus Dragnea.

Anterior, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat ca va redacta in perioada urmatoare un proiect pentru o posibila sesizare a Curtii Constitutionale despre posibilitatea existentei unui conflict de natura constitutionala intre Guvern si presedintele Romaniei, rezultat din refuzul segului statului de a revoca doi dintre ministrii propusi pentru remaniere si de numirea altora noi. Toader a afirmat ca lunea viitoare va prezenta proiectul, iar ”cei care au competentele de a decide vor decide daca vor sesiza sau nu CCR”.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: